האם קיים קשר בין הליקובקטר פילורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קיים קשר בין הליקובקטר פילורי
    יעל
    11/07/2011

לכאבי מחזור?
    אובחנתי בעבר עם הליקובקטר ודלקת בקיבה, קיבלתי טיפול משולש (פלג'יל, מוקסיפן ולנטון). באותה תקופה של הטיפול, כאבי המחזור והסימפטומים הנלווים לו (כאבי בטן קשים, בחילות בזמן המחזור ולאחריו, יציאות רכות וכו'), פסקו והרגשתי מצויין. מדובר על סימפטומים שמהם אני סובלת למעלה משנה+, סביב תקופת המחזור. את החיידק גילו לי לפני בערך שנה, מעט אחרי שהתחילו גם הסימפטומים האלו. בעבר לא הייתי מרגישה כל כך גרוע בתקופת המחזור.
    לאחר שלושה חודשים מהטיפול, התחלתי להרגיש שוב את התסמינים של החיידק, עשיתי שוב בדיקת נשיפה, והתברר שהחיידק חזר, ובערכים גבוהים יותר. עם החיידק חזרו התסמינים הנלווים למחזור אצלי (שקראתי באינטרנט שלרוב נקראים "תסמונת קדם וסתית"). השאלה האם יש קשר? אני יודעת שהשאלה קצת מופרכת, לא שמעתי על קשר כזה אף פעם, אבל משום מה כך אני מרגישה. האם זה הגיוני?
    אני שואלת, גם כי אני מאוד מתלבטת אם להתחיל שוב את הטיפול האנטיביוטי (הרופא נתן מרשם, אך אמר שתלוי בי, כמה אני מרגישה שאני סובלת, ולא חייב). התסמינים של החיידק בינתיים נסבלים בערך (התרגלתי כנראה), כך שאני מעדיפה להמתין בינתיים עם האנטיביוטיקות. מצד שני, מאוד מציק לי הסימפטומים שחזרו להתלוות למחזור אצלי, כך שאם החיידק הוא גם פקטור לכך - אני אעדיף להתפטר ממנו כמה שיותר מהר.

אשמח לתשובתכם.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם קיים קשר בין הליקובקטר פילורי - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2011

אנני חושב שיש קשר לחיידק. לרוב הזיהום נרכש בילדות ולא כמבוגרים.
    בגלל הקשר למחזור שי צורך לשלל מחלה בשם endometriosis ומציע להפנות לגינוקולוג בשאלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. ושאלה

יעל
    11/07/2011

אולי אם כך יש קשר בין הסימפטומים הקשים שהחלו לי במחזור למעי רגיז? הרופא אמר שאם הסימפטומים לא יעברו, הוא לא שולל גם מעי רגיז.
    בנוסף, עברתי גסטרוסקופיה בעבר. האם גסטרוסקופיה לא יכולה להבחין גם במחלה שציינת? (הבנתי שאת המחלה שכתבת בודקים גם באמצעות בדיקה פולשנית).
    קצת מייאש אותי כל כמה חודשים לבלות אצל רופא אחר (אפילו שהרופאים כולם נחמדים), ולעבור בדיקות פולשניות. לכן אני מנסה למצוא קשר... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. ושאלה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2011

קשה לאבחן מחלה זו ולעתים רבות דרוש לפארוסקופיה.
    הגינוקולוגים מאבחנים ומטפלים במחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו