צרבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבות
    עדי
    14/07/2011

שלום רב,
    רקע:
    אני בת 29, BMI 28. בעלת עקמת נעורים משמעותית- 50 מעלות. בשנה האחרונה בעלת נטייה לצרבות וכאבים בקיבה לאחר ארוחות גדולות או שומניות.נוטלת אומפרדקס רק כשיש צרבת קשה, וביתר המקרים מנסה לטפל בכך בתזונה מותאמת או נטילת טאמס. הליקופקטור פילורי נשלל לפני כחצי שנה.
    עיקר תסמינים:
    בחודש האחרון לא שמרתי על תזונה, והתחלתי לסבול מצרבת מאוד קשה: צריבה באזור הגרון ולאורך הושט, תחושה של נשימה שטוחה, מתקשה להרדם בלילה ואף מתעוררת באמצע השינה על רקע תחושת חוסר נוחות. לאחר ארוחה, אפילו קטנה, יש לי תחושה של אויר מותסס שאני חייבת להוציא. לפעמים זה תקוע.
    טיפול נוכחי:
    בשבוע וחצי האחרונים מטופלת באומפרדקס בתדירות של פעמיים ביום. עדיין לא ממש עוזר. קיבלתי מהרופאת משפחה מרשם ללנסו 30 מ"ג. היא הפנתה אותי לעשות צילום בריום לשוט וקיבה, ולגסטרואנתרולוג, ואמרה שככל הנראה אצטרך לעשות גסטרוסקופיה.
    שאלות:
    1. האם יש טעם לעשות את שתי הבדיקות- גם הבריום וגם הגסטרוסקופיה. מבחינתי לעשות את הבדיקה המדוייקת יותר (גסטרוסקופיה, לא?). האם בדיקת בריום מוסיפה משהו על גסטרוסקופיה?
    2. אמרו לי שבדיקת בריום צריכה להיעשות בזמן מחזור חודשי (?). אני נוטלת סרזט (גלולה עם פרוגרסטרון שתופעת הלואי שלה הוא היעדר מחזור)- אין לי מושג לגבי המחזור החודשי. האם זה משמעותי? אולי רק רוצים לוודא שאני לא בהיריון בעת הבדיקה?
    3. האם יכולה להיות השפעה של העקמת על לחץ על הקיבה, או יצירת בקע?
    תודה רבה, עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרבות

הוספת תגובה

• צרבות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    15/07/2011

זה נשמע שיש רפלוקס קבוע וגם צריך טיפול עם אומפרדקס קבוע. טוב שהמינון הועלה ויש מקום אולי להעלות יותר. זה לוקח זמן להשפיע.
    לטעמי אין מקום ל2 בדיקות ומציע גסטרוסקופיה.
    לעתים לעבור מתרופה אחת לשניה באותה קבוצה עוזרת- יש גם nexium שהוא יותר חזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

עדי
    15/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו