בעיות עיכול ממושכות לאחר קלקול קיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עיכול ממושכות לאחר קלקול קיבה
    השואל
    16/07/2011

שלום לכולם,
    אני בחור בן 23, בריא ככל הידוע לי (מעולם לא לקחתי תרופות וכו' ומרגיש טוב). לפני כחודשיים היה לי קלקול קיבה. רציתי לשאול אם הגיוני שיקרה מצב שבו הגוף אינו מעכל ומוציא כל מה שאני אוכל (מה שמביא לירידה במשקל)? כרגע, יש לי יציאה אחת ביום, מה שאינו חריג - אבל יש לי הרגשה שהכמות גדולה מהרגיל, ואני חושש שהגוף פשוט הפסיק לעכל כראוי, ושכל מה שאני אוכל יוצא החוצה. בנוסף שמתי לב לירידה במשקל, וזה מה שהכי מפחיד אותי כרגע, הרי בסופו של דבר המצב דומה לאנורקסיה, שמובילה לבסוף למוות. אני חייב למצוא דרך לעלות במשקל...
    יכול לקרות מצב שעקב קלקול קיבה (שאני לא בטוח שהוא קשור, אבל זה הדבר היחידי שקרה לי בהקשר זה), כשמו כן הוא, הקיבה "התקלקלה" והפסיקה לתפקד?

האם יש מה לעשות בנידון? הייתי מעדיף שלא לעבור בדיקת דם מחשש שימצאו ממצאים אחרים שאני לא רוצה לדעת עליהם (לדאוג כמה שפחות...). האם יש תרופות שגורמות לגוף לספוג מזון יותר טוב או משהו דומה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות עיכול ממושכות לאחר קלקול קיבה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    17/07/2011

לעתים לאחר קלקולקיבה יוכל להופיע מעי רגיז.
    עקב הירידה במשקל יש צורך להתייעץ עם רופא גסטרו.
    יהיה צורך לבדיקות צואה ואולי גם לבדיקות דם אך לא צריך לפחד ובודאי לא שחפת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

השואל
    17/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו