מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישה ללקטוז? מעי רגיז? אולקוס?דנה18/07/2011
היי, חייבת לשמוע את עצתכם - לפני כ-3 חודשים התחילו לי כאבי בטן משונים, בכל הבטן, המון גזים, ויציאות משונות עם ריר.והרגשה לא נוחה
עשיתי בדיקות דם-אמרו לי שייש לי אולקוס-קיבלתי טיפול משולש. והרופא אמר לי להמנע מאלכהול-חומציות, עדיין הכאבים המשיכו...ואז הלכתי שוב לבדיקה נוספת, סיפרתי לרופא שאני נמנעת מהכל, ועדיין אני לא מרגישה טוב,ושגם אחרי הטיפול אני אותו הדבר
ואז נאמר לי שייש לי מעי רגיז, קיבלתי עוד כדורים ועדיין הרגשתי לא טוב
ואז יום אחד החלטתי להוריד את המוצרי חלב- ומאותו הרגע התחלתי להרגיש טוב
ביקשתי מהרופא לעשות בדיקת דם לבדוק רגישות ללקטוז,הרופא אמר לי שאני יוכלה לבדוק את זה לבד בבית, פשוט לקחת כוס חלב-ואם אני מרגישה את הבטן מציקה, או שילשולים-זה אומר שאני רגישה ללקטוז
הוא טוען שהבדיקה של הלקטוז זה בדיקת דם ,שצריך להמתין שוב חצי שעה ואז שוב לעשות בדיקה דם נוספת
בקיצור, אני כולי מבולבלת, אני ב"ה מרגישה טוב אך נמענת לחלוטין ממוצרי חלב (כבר חודש שלם), וקנתי לי גם חלב שהוא ללא לקטוז, שהיום אני הולכת לנסות אותו בבפעם הראשונה..בקיצור אשמח לשמוע את חוות דעתם
הדבר היחיד שאני שעדיין היציאות שלי קצת מוזרות, (חתיכות קטנות)ויש לי קצת ריר
אבל הרופא טוען שכל עוד אני מרגישה טוב, פשוט לשמור על סיבים תוזנתיים ולשתות הרבה מים(דברים שאני לא מקפידה)שוב תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
דנה18/07/2011שכחתי לציין שחזרתי לאכול הכל, עגבניות, אלכוהול, חמוצים, ואני מרגישה מצויין עם הדברים הללו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011מצויין המנעי מחלב ומוצריו, יוגורט אגב מותר מאחר ויש בו חידקים מפרקי לקטוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישה ללקטוז? מעי רגיז? אולקוס? - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011הסיפור בהחלט מתאים לחסר לקטז (רגישות לחלב בלשון העם) שיכול להתעורר בעקבות גסטרואנטריטיס חידקי. אכן אם המצב השתפראחרי דיאטה נטולת חלב ומוצריו, סביר שזו האבחנה ואין כלל הכרח בבדיקת H2 LACTOSE BREATH TEST
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני!
דנה18/07/2011ד"ר ראשית המון המון תודה!!
דבר שני , האם אתה חושב שאני צריכה לבדוק את הבדיקה הבתית של עם הכוס חלב? הרופא טוען שתוך כמה שעות אני אוכל לדעת אם יש לי אלרגיות לחלב, לפי הכאבי בטן ואם יש קיבה רכה...
ודבר שני, רגישות ללקטוז-זה דבר שחולף? היום ששתיתי חלב ללא לקטוז, הבטן שלי לא כאבה...אבל שוב לא ניסתי חלב רגיל...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני! - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/07/2011חסר לקטז נותר , אם כי המודעות לו מופיעה לעיתים בגיל מבוגר בעקבות גסטרואנטריטיס או שינוי תזונה. את יכולה לנסות חלב חד פעמית-מעין RECHALANGE אך איני רואה בכך צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
דנה20/07/2011שוב אני, שוב תודה על הסבלנות...
אני כבר יומיים שותה את החלב דל לקטוז, ושמתי לב- ביומיים האלו שנהייה לי יותר גזים בבטן, הדבר היחיד שאני יוכלה לומר שעשיתי שינוי זה החלב...
אתמול למשל , שתיתי 2 כוסות נס עם חלב (דל לקטוז) אחד בבוקר ואחד אחר"הצ, והגזים רק התגברו יותר, עד כדי כך שבערב חזרו לי הכאבים שהיו לי בעבר (כאבים של גזים) יכול להיות שגם לחלב הזה אני אלרגית...לגבי היציאות, דבר לא השתנה..
חברה אמרה לי שייש כדורים שאפשר לקחת לפני שאוכלים מוצרי חלב, ואז זה עוזר לגוף לפרק את הלקטוז...האם זה באמת עובד?
נכון לעכשיו החלטתי להוריד שוב את החלב, ופשוט לחזור ולהמנע לחלוטין ממוצרי חלב כולל דלי לקטוז
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
דנה21/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/07/2011החלטה נבונה כנראה יש לך חסר לקטז באמת ואם יש ספק ניתן לעשות תבחין נשימה הכדורים אכן עובדים אך כמובן יעילים פרקטחת לחלב בלבד (שווה את המאמץ ?ניתן לשתות חלב סויה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)