מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גסטריטיס והקשר לסרטן קיבהסיגל19/07/2011
שלום רב,
קראתי שגסטריטיס היא גורם סיכון לסרטן קיבה
יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרתכם הנושא חשוב לי מאוד
1. הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי באחוזים, להתפתחות סרטן קיבה לאחר גסטריטיס ?
2. האם גסטריטיס נחשב מצב טרום סרטני ?
3. האם במהלך בדיקת הגסטרוסקופיה עם גילוי הגסטריטיס, יש לבצע ביופסיה מרירית הקיבה?
4. לאחר ביצוע גסטרוסקופיה וגילוי של גסטריטיס בקיבה (הליקובטור שלילי), האם יש נוהל לזמן את החולה שוב לביצוע גסטרוסקופיה לוודא שהדלקת חלפה? ואם כן תוך כמה זמן ?
5. במידה ומופיע סרטן קיבה כשנתיים לאחר גסטריטיס , האם הגיוני להניח שהדלקת היא שגרמה לסרטן בוודאות (או כמעט בודאות), כשאין שום גורמי סיכון נוספים לסרטן ?
אני מאוד מקווה שתענו לי על כל השאלות, זה מאוד חשוב לי.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על השאלה שלי?
סיגל20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגסטריטיס והקשר לסרטן קיבה - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/07/2011נראה שבתחומים רבים דלקות כרוניות מעלות במידת מה סיכון לממאירות. עם זאת אין הדבר בדיוק כך בדלקת חריפה סטנדרטית של הקיבה. קיום הליקובקטר מכפיל בערך הסיכון לשאת הקיבה וכן גסטריטיס אטרופית, אולם עדיין מדובר בשאת שאינה מהמובילות בשכיחותן (לא בסדר הגודל של שאת השד הפרוסטטה, הריאות והמעי הגס). בד"כ אנו נוטלים ביופסיה מדלקת משמעותית לשלילת תהליך כמו לימפומה או אחר ולבדיקת קיום הליקובקטר, אם מדובר בגסטריטיס קשה אנו נוטים לחזור על הבדיקה לאיר 8-12 שבועות.אם מדובר בדלקת עם חידק מיוחסת לו אחריות לשאת, אך לא לדלקת קלה שאינה ניוונית(אטרופית) ונטולת חידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)