כאבים בקיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בקיבה
    יעל
    21/07/2011

לפני כחודשיים עשיתי גסטרוסקופיה בגלל הבחילות שהיו לי ונמצאה אצלי דלקת בקיבה ובתריסריון. לקחתי לוסק חודשיים, זה עזר אך לא 100%.הרופא אמר כי אין יותר מה לעשות ושזה נובע מלחץ. לפני 3 ימים התחיל לי כאב בקיבה שלא היה קודם והיום הלכתי לרופא אחר והוא אמר לי שהתסמינים דומים לחיידק הליקובקטר (למרות שבבדיקת הגטרוסקופיה והנשיפה הוא לא נמצא )ונתן לי טיפול אנטיביוטי. השאלה שלי היא עד כמה בדיקת הגסטרו והנשיפה אמינות והאם יכול להיות שלמרות שיש לי את החיידק, הבדיקות לא מראות.כמו כן, בבדיקת הגסטרו, הרופא אמר לי שהוא לקח ביופסיה ושאין לי חיידק, אבל האם לא צריך לעבור קצת זמן עד לקבלת התוצאות או שהן מיידיות?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקיבה

הוספת תגובה

• כאבים בקיבה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    22/07/2011

יש טסט מהיר לבדיקה מידית בגסטרוסקופיה ים ביופסיה, הוא פשוט יקר ולא תמיד משתמשים בו לכן. אמינות המבחנים השונים 80-90% /ביופסיה היר סטנדרט הזהב-הכי רמינה. אם לקחת תרופות כמו לוסק, גסטרו או כל אנטיביוטיקה בשבועיים שלפני טסט הנשיפה, פעילות החידק יורדת והבדיקה בלתי אמינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלונת בבקשה

יעל
    24/07/2011

לוסק לקחתי אחרי הגסטרו ואחרי בדיקת הנשיפה. העניין הוא שהרופא שעשה את הגסטרו אמר שאין לי חיידק, אז זה אומר שהוא עשה את הבדיקה היקרה?
    בנוסף, רופא גסטרו אחר נתן לי טיפול אנטיביוטי לחיידק למרות שרופא לפניו טוען שאין לי אותו...לא יודעת אם כדאי להתחיל באנטיביוטיקה למרות שלא נמצא חידק. עד כמה זה יכול להזיק לי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלונת בבקשה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    24/07/2011

זה אומר שהוא עשה טסט מהיר להמצאות חידק איני יודע על מה הסתמך הרופא השני. הטיפול ב3 תרופות הוא אינו מסוכן אך 2 האנטיביוטיקות , אני מניח שמדובר במוקסיפן ופלגיל-תתכן רגישות למוקסיפן , פלגיל עושה לעיתים טעם רע בפה ושתיהן יכולות לגרום למעט כאב בטן, שינוי ביציאות וכד'-לא מומלץ, אך הסיכון סח"כ קטן ללקיחתן ללא הצדקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו