כבד שומני בספורטאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני בספורטאים
    אורי גרוס
    24/07/2011

שלום רב,

שמי אורי, ואני בן 37, גובה 1.72, מבנה גוף מלא ומוצק.
    אני ספורטאי חובב ברמת פעילות גבוהה - מרתוניסט וטריאתלט ומתאמן נכון להיום כ-15-18 שעות בממוצע בשבוע (שחייה, ריצה, אופניים).
    לפני כשנה, בעקבות פציעה, נאלצתי להפסיק את האימונים כליל לכחצי שנה.
    בחצי שנה זו והעליתי משמעותית במשקל (כ-12 ק"ג).
    בבדיקות דם תקופתיות, בסיום התקופה שלא התאמנתי, כל המדדים חרגו מהנורמה לרעה (סוכר, טריגליצרידים, כולסטרול, HDL,LDL, אנזימי כבד). חשוב לציין שבבדיקות התקופתיות בשנים הקודמות, הכל היה תקין למעט אנזימי כבד מוגברים מעט.
    לפני חצי שנה חזרתי כאמור להתאמן ועד עכשיו הורדתי 10 ק"ג מתוך ה-12 שהעליתי ובבדיקות דם שביצעתי בשבוע שעבר כל הערכים חזרו לנורמה (טריגליצרידים, סוכר, כולסטרול, HDL, LDL, לחץ דם, אנזימי כבד).
    הנתון היחיד שנותר מחוץ לנורמה הוא העמילז.
    רופאת המשפחה המליצה לי על אולטסאונד על רקע של חשש לכבד שומני, ואכן בסיכום האולטרסאונד יש חשש לכבד שומני והופניתי להמשך בירור.
    שאלותיי :
    1) האם יש קשר בין פעילות ספורטיבית רבה לכבד שומני ?
    2) האם ייתכן שה'נדנדה' של המשקל בשנה האחרונה היא זו שגרמה לכבד השומני והאם המצב הפיך? 3
    ) מה זה אומר 'המשך בירור'?

תודה,
    אורי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני בספורטאים

הוספת תגובה

• כבד שומני בספורטאים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    24/07/2011

1-יש קשר בין העדר פעילות גופנית וכבד שומני
    2-המצב הפיך לאחר ירידה במשקל
    3- המשך בירור הוא בעיקר לדעת שכבד שומני הוא המקור ולא מחלות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו