דרכי הדבקה בהפטיטיס בי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרכי הדבקה בהפטיטיס בי
    אמא ממודיעין
    02/08/2011

אבא שלי חולה בהפטיטיס בי. בזמן צחצוח חניכיים שלו מדממות לעיתים קרובות.
    1. האם יש סיכון להדבק בוירוס מכלי אוכל מהם אכל (נניח יכול להיות שעם הרוק יהיה טיפה דם של שלא רואים בעיו), אחרי שעברו שטיפת כלים או נניח אם הוא טעם מזון מכף, אח"כ שוב הכניס כף למרק (בזמן בישול) כדי לטעום שוב.
    2. האם קיום נוגדנים להפטיטיס בי מבטיח 100% הגנה מהדבקה? האם יש תדירות מסוימת שבה רצוי לבדוק קיום נוגדנים כלומר האם יש מידע שהחיסון תקף לכל החיים?
    3. אצל ילדים שלי שקיבלו חיסון אך לא בדקתי נוגדנים - הבנתי שיעילות החיסון היא לפחות 90% כלומר האם כדאי לבדוק אצלם נוגדנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרכי הדבקה בהפטיטיס בי

הוספת תגובה

• דרכי הדבקה בהפטיטיס בי - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/08/2011

ההדבקה אינה אורו-פקלית בהפטיטיס B , ולהדביק דרך אוכל משותף קשה מאד, אם כי תאורטית אם שפתיו פצויות ושלך כנ"ל ואתם טועמים מאותה מנה...?אם יש חשש לחשיפה-חשש אמיתי כדאי לבדוק רמת נוגדנים שיורדת עם השנים. לא מוכרות לי עבודות שהראו טיטר מגן לכל החיים (מסיבות פרקטיות החיסון נעשה לאוכ הכללית רק כ20 שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אך האם אכילה של

אמא ממודיעין
    03/08/2011

מזון עם שאריות מיקרוסקופיות של דם לא יכולה לגרום להדבקה? הרי ידוע שהוירוס שורד גם הרתחה, או שאני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו