מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרכי הדבקה בהפטיטיס ביאמא ממודיעין02/08/2011
אבא שלי חולה בהפטיטיס בי. בזמן צחצוח חניכיים שלו מדממות לעיתים קרובות.
1. האם יש סיכון להדבק בוירוס מכלי אוכל מהם אכל (נניח יכול להיות שעם הרוק יהיה טיפה דם של שלא רואים בעיו), אחרי שעברו שטיפת כלים או נניח אם הוא טעם מזון מכף, אח"כ שוב הכניס כף למרק (בזמן בישול) כדי לטעום שוב.
2. האם קיום נוגדנים להפטיטיס בי מבטיח 100% הגנה מהדבקה? האם יש תדירות מסוימת שבה רצוי לבדוק קיום נוגדנים כלומר האם יש מידע שהחיסון תקף לכל החיים?
3. אצל ילדים שלי שקיבלו חיסון אך לא בדקתי נוגדנים - הבנתי שיעילות החיסון היא לפחות 90% כלומר האם כדאי לבדוק אצלם נוגדנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הדבקה בהפטיטיס בי - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/08/2011ההדבקה אינה אורו-פקלית בהפטיטיס B , ולהדביק דרך אוכל משותף קשה מאד, אם כי תאורטית אם שפתיו פצויות ושלך כנ"ל ואתם טועמים מאותה מנה...?אם יש חשש לחשיפה-חשש אמיתי כדאי לבדוק רמת נוגדנים שיורדת עם השנים. לא מוכרות לי עבודות שהראו טיטר מגן לכל החיים (מסיבות פרקטיות החיסון נעשה לאוכ הכללית רק כ20 שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך האם אכילה של
אמא ממודיעין03/08/2011מזון עם שאריות מיקרוסקופיות של דם לא יכולה לגרום להדבקה? הרי ידוע שהוירוס שורד גם הרתחה, או שאני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)