מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צליאק?אורן04/08/2011
שלום דר,
אני בחור בן 25 כבר כמה שנים אני חש בתשישות, תחושה של דמוי שפעת מדי פעם, ובלוטות לימפה בצוואר נפוחות. בעיקר בצד שמאל. הסימפטומים האלה באים והולכים במחזוריות. הכלתי לרופאי משפחה כדי לקבל מענה אך לאף אחד מהם לא היה ממש תשובה או הסבר. רופאה אחת עשתה לי בדיקות דם שונות ויצא חשד לצליאק.
אלו התוצאות שיצאו:
Positive
ASCA (IGG) 67.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGA) 13.01 UNITS ( 0.00- 20.00) (.....*...)
Negative
ANTI DGP 191.86 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
לאחר קבלת התשובות עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה וטרם קיבלתי תשובה.
עכשיו שאלתי היא כזאת, אם הבדיקה של הגסטרו חוזר שלילי- מה זה אומר? למה יש לי נוגדנים בדם? על מה זה מעיד?
אני רוצה לציין שלא היו לי אף פעם כאבי בטן או אי נוחות.
תודה רבה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד שאלה קטנה
אורן04/08/2011שכחתי עוד שאלה, אני בדיאטת גלוטן כבר חודשיים לפני בדיקת הגסטרוסקופיה האם זה ישנה את התוצאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק? - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/08/2011האם גם ANTI TTG חיובי? בכל מקרה ההוכחה הסופית תהיה בביופסיה. קודם כל יש לשלול צליאק.
קיום נוגדנים ללא צליאק יכול להעיד גם על אפשרות למחלה בעתיד מחלה כמו אקרודרמטיטיס הרפטיפורמיס (בת דוד עורית של הצליאק) ועל צליאק שנמצא מספר שבועות-חדשים בדיאטה נטולת גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהttg
אורן07/08/2011ANTI TTG(IGA) 151.72 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהttg - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/08/2011תשובה כזו מאוד חשוד לצליאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)