צליאק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק?
    אורן
    04/08/2011

שלום דר,
    אני בחור בן 25 כבר כמה שנים אני חש בתשישות, תחושה של דמוי שפעת מדי פעם, ובלוטות לימפה בצוואר נפוחות. בעיקר בצד שמאל. הסימפטומים האלה באים והולכים במחזוריות. הכלתי לרופאי משפחה כדי לקבל מענה אך לאף אחד מהם לא היה ממש תשובה או הסבר. רופאה אחת עשתה לי בדיקות דם שונות ויצא חשד לצליאק.
    אלו התוצאות שיצאו:

Positive
    ASCA (IGG) 67.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
    Positive
    ASCA (IGA) 13.01 UNITS ( 0.00- 20.00) (.....*...)
    Negative
    ANTI DGP 191.86 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
    Positive

לאחר קבלת התשובות עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה וטרם קיבלתי תשובה.

עכשיו שאלתי היא כזאת, אם הבדיקה של הגסטרו חוזר שלילי- מה זה אומר? למה יש לי נוגדנים בדם? על מה זה מעיד?
    אני רוצה לציין שלא היו לי אף פעם כאבי בטן או אי נוחות.
    תודה רבה,
    אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק?

הוספת תגובה

• שכחתי עוד שאלה קטנה

אורן
    04/08/2011

שכחתי עוד שאלה, אני בדיאטת גלוטן כבר חודשיים לפני בדיקת הגסטרוסקופיה האם זה ישנה את התוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    05/08/2011

האם גם ANTI TTG חיובי? בכל מקרה ההוכחה הסופית תהיה בביופסיה. קודם כל יש לשלול צליאק.
    קיום נוגדנים ללא צליאק יכול להעיד גם על אפשרות למחלה בעתיד מחלה כמו אקרודרמטיטיס הרפטיפורמיס (בת דוד עורית של הצליאק) ועל צליאק שנמצא מספר שבועות-חדשים בדיאטה נטולת גלוטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ttg

אורן
    07/08/2011

ANTI TTG(IGA) 151.72 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ttg - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/08/2011

תשובה כזו מאוד חשוד לצליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו