מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בתרסריוןנתן07/08/2011
שלום
לפני כשנתיים לאחר כאבים בחזה בוצע גסטרוסקופיה ונמצא דלקת בתרסריון(דאודיניטיס)במקביל בוצע בדיקת הליקובקטור ונמצא שלילי.חודשיים נטלתי טבליות זנידקס 150 מ"ג ולאחר מכן חודשיים נוספים נטלתי זנידקס 300 מ"ג
לפני כחודש שוב חזרו הכאבים בחזה בליווי כאבים בבית הבליעה בעת האכילה.הרופא שביצע את הגסטרוסקופיה לפני כשנתיים אמר לי שהבעיה ידועה וקורה שהדלקת חוזרת שוב.כעת אני נוטל טבליות זנידקס 150 מ"ג בבקר חצי שעה לפני האוכל וטבליה נוספת לפני
השינה.בנושא כאבים בבית הבליעה(שחלפו לאחר מס'ימים)אמר לי רופא גסטרו לפנות ל-א.א.ג. ולאחר בדיקת דרך נחיר האף (אנדוסקופיה)נאמר שיש לי יובש(רפולוקס)נתן לי מרשם לאומפרדקס 40 מ"ג בנוסף לזנידקס מהגסטרו,אמר שאין בעיה אפשר לשלב ביחד. ולאחר יעוץ נוסף עם רופאת משפחה נאמר לי לנטול את האומפרדקס
(רק לחודש ימים בלבד)בבוקר ולפני השינה זנידקס.ולאחר חודש להמשיך בוקר ולילה בזנידקס כפי שרשם הגסטרו.מ-12.7.11 אני נוטל זנידקס ומ-20.7.11 אני נוטל אומפרדקס.
האם אומפרדקס 40 מ"ג שהוא המינון הגבוהה ביותר(למרות שיש 20 מ"ג)מתאים לשלב יחד עם הזנידקס(לפעמים תופעות של חולשה כללית)ועד מתי להמשיך עם הזנידקס,ואם ניתן לבצע בדיקה אחרת פרט לביצוע גסרוסקופיה ע"מ לבדוק מצב הדלקת לאחר סיום מתן הזנידקס, כפי שכתבתי בתחילת מכתבי שלפני כשנתיים בוצע הגסטרוסקופיה.
תודה ובברכה,
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בתרסריון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק08/08/2011כנראה שאתה סובל מרפלוקס.
טיפול עם מינון גבוה של אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ליום למשך עד 3 חודשים יכול לתת פתרון.
אם לא יש בדיקות נוספות אך חודרניות יותר שבודקים כמות החומצה בושט במשך 24 שעות וגם מודדים הלחצים בתוך הושט.
אם אין תגובה לטיפול לעתים יש צורך לטיפול ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)