כאבים חזקים בבטן העליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים בבטן העליונה
    מרשמלה
    09/08/2011

שלום רב
    אני בת 43. ילדתי לפני 3 שבועות ואני מניקה.
    מזה 4 ימים אני נתקפת פעמיים ביום בהתקפה של כאב חזק מאד (את עצמת הכאב אני יכולה להשוות בקלות לצירי לידה...) בבטן העליונה. הכאב ממוקם ברום הבטן באזור הצלעות. אני מרגישה כאילו מישהו חונק אותי בכח רב... ההתקף נמשך כ10 דקות ונגמר. במהלכו אני מתקשה להתמודד עם הכאב ומוצאת את עצמי מכוסה זעה ומותשת עם סיומו.
    אין שום קשר ליציאות, אין גזים, בחילות וכדומה.
    ההתקפים ארעואחר הצהריים ובערב. (אם יש קשר לארוחות- 3-4 שעות אחרי האוכל)
    רופאת המשפחה נתנה לי הפניה לאולטראסאנד של הבטן העליונה והכליות. התור בעוד חודש וחצי. היא לא רצתה לתת טיפול תרופתי כי אני מניקה והיא לא בטוחה מה זה. היום הייתי אצל רופא נשים. מבחינה גניקולוגית הכל תקין.
    היום לא היה לי שום התקף, אבל אני חשה כאב עמום בבטן העליונה (אמצע) ורגישות במגע.
    אני ממש חרדה מפני התקף נוסף, והייתי עושה הכל על מנת למנוע/ להקל.
    האם אפשר לדעת על סמך המתואר מה יש לי? האם יש טיפול תרופתי שמותר בהנקה היכול למנוע התקפים דונימים? האם אני צריכה להנע ממאכלים מסויימים?
    אשמח לתשובה ולתובנות בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בבטן העליונה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בבטן העליונה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    10/08/2011

קשה לאבחן דרך הפורום. אין ספק שצריך לבצע us של הבטן וניתן לבק מהרופא לנסות להקדים.
    מציע גם לבדוק אנזימי הכבד.
    יתכן אבנים בכיס המרה ודרכי המרה שיכולים להופיע במהלך הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו