מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקס והקאות לא רצוניות במבוגרדוד10/08/2011
שלום
אני כבן 31, לא מעשן ולא עוסק בפעילות גופנית.
מזה כשנה סבלתי מצרבות מחמירות. בהפניית רופא משפחה התיעצתי עם גסטרואנטרולוג שביצע בדיקת גסטרואנדוסקופיה. כאשר הוא ביצע את הבדיקה הוא חשב שהוא ראה דלקת בקיבה, דלקת בושט ובקע סרעפתי ולקח דגימות לביופסיות. כאשר חזרתי ליעוץ על תוצאות הבדיקה, הרופא אמר שכיוון שהביופסיות חזרו בסדר גמור, כנראה שהוא טעה בתחילת הבדיקה לגבי הממצאים החשודים ושלח אותי הבייתה עם המלצה להמשיך באומפרדקס. נאמר לי שהסיבה לצרבת היא בקע סרעפתי.
לפני כמה ימים שכבתי לישון לאחר ארוחה (לא חיכיתי כמה שעות כמו שצריך) ונרדמתי. תוך כמה דקות התעוררתי כשאני מקיא ממש הקאה לא רצונית. לאחר מכן הקאתי שוב ולא יכולתי לחזור לישון כי כל ניסיון לשכב הביא להקאה חוזרת. כל הזמן הרגשתי שהאוכל עולה. רק לאחר 4 שעות הצלחתי להירדם עם 3 כריות. האירוע גרם לי לחרדה- אני חושב שהקאה בלתי רצונית בזמן שינה עשויה להביא לחנק או לדלקת ריאות. כמו כן, מעולם לא חוויתי הקאה בגלל ריפלוקס. האם ההקאות הלא רצוניות מעידים על החמרה במצב? למרות שלקחתי אומפרדקס בימים שקדמו לאירוע?
רופא המשפחה אמר לי שאני מגזים אבל אני מודאג. האם נפוץ לגלות ממצאים רבים תוך כדי בדיקת גסטרואנדוסקופיה ולבטל את כולם (חוץ מהבקע) בגלל ביופסיה תקינה?
תודה רבה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס והקאות לא רצוניות במבוגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2011לעתים יש ממצאים בהסתכלות ישירה אך לא בביופסיה אך גם להפך. התלונות נשמעות חשודות לרפלוקס ואומפרדקס לא מונעת זאות - רק מקתינה ההפרשת החומצה.
האירוע שאתה מתאר גם יכול להיות רפלוקס אך באנשים בראים הסכנה לחנק ודלקת ריאות נמוכה.
אם יש עודף משקל ירידה במשקל יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)