ריפלוקס והקאות לא רצוניות במבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס והקאות לא רצוניות במבוגר
    דוד
    10/08/2011

שלום

אני כבן 31, לא מעשן ולא עוסק בפעילות גופנית.

מזה כשנה סבלתי מצרבות מחמירות. בהפניית רופא משפחה התיעצתי עם גסטרואנטרולוג שביצע בדיקת גסטרואנדוסקופיה. כאשר הוא ביצע את הבדיקה הוא חשב שהוא ראה דלקת בקיבה, דלקת בושט ובקע סרעפתי ולקח דגימות לביופסיות. כאשר חזרתי ליעוץ על תוצאות הבדיקה, הרופא אמר שכיוון שהביופסיות חזרו בסדר גמור, כנראה שהוא טעה בתחילת הבדיקה לגבי הממצאים החשודים ושלח אותי הבייתה עם המלצה להמשיך באומפרדקס. נאמר לי שהסיבה לצרבת היא בקע סרעפתי.

לפני כמה ימים שכבתי לישון לאחר ארוחה (לא חיכיתי כמה שעות כמו שצריך) ונרדמתי. תוך כמה דקות התעוררתי כשאני מקיא ממש הקאה לא רצונית. לאחר מכן הקאתי שוב ולא יכולתי לחזור לישון כי כל ניסיון לשכב הביא להקאה חוזרת. כל הזמן הרגשתי שהאוכל עולה. רק לאחר 4 שעות הצלחתי להירדם עם 3 כריות. האירוע גרם לי לחרדה- אני חושב שהקאה בלתי רצונית בזמן שינה עשויה להביא לחנק או לדלקת ריאות. כמו כן, מעולם לא חוויתי הקאה בגלל ריפלוקס. האם ההקאות הלא רצוניות מעידים על החמרה במצב? למרות שלקחתי אומפרדקס בימים שקדמו לאירוע?

רופא המשפחה אמר לי שאני מגזים אבל אני מודאג. האם נפוץ לגלות ממצאים רבים תוך כדי בדיקת גסטרואנדוסקופיה ולבטל את כולם (חוץ מהבקע) בגלל ביופסיה תקינה?

תודה רבה

דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריפלוקס והקאות לא רצוניות במבוגר - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/08/2011

לעתים יש ממצאים בהסתכלות ישירה אך לא בביופסיה אך גם להפך. התלונות נשמעות חשודות לרפלוקס ואומפרדקס לא מונעת זאות - רק מקתינה ההפרשת החומצה.
    האירוע שאתה מתאר גם יכול להיות רפלוקס אך באנשים בראים הסכנה לחנק ודלקת ריאות נמוכה.
    אם יש עודף משקל ירידה במשקל יכול לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו