עירוי ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עירוי ברזל
    לירוי
    15/01/2008

שלום,
    עקב מחלת קרוהן (עברתי ניתוח בו נכרת חלק מהמעי והאיליום), אני נאלצת לקבל עירויי ברזל מאחר שרמות הברזל שלי מאוד נמוכות. הייתי רוצה לדעת האם אני כיצד אני יכולה לשמור על רמות ברזל סבירות מבלי להידרש לעירוי
    אציין כי אני לוקחת כדורים של ברזל אך הם לא משפרים ממש את רמות הברזל, וכנראה שספיגתם אינה טובה.
    האם יש תחליפים שנספגים יותר טוב, אמרו לי פעם שעדיף לקחת טבליות ברזל למציצה ושהן נספגות יותר טוב, האם זה נכון?
    אודה על עזרתך בענין.
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עירוי ברזל

הוספת תגובה

• עירויי ברזל

ד''ר יעקב מאור
    16/01/2008

חוסר ספיגת ברזל אינו נובע מהניתוח שכן הברזל ניספג בחלק המקורב של המעי הדק ואילו הניתוחים הם לרוב בחלקים המרוחקים של המעי הדק (הקרובים למעי הגס). חוסר ספיגה של ברזל נובע מהמצב הדלקתי של מחלת קרון ויתכן שעם השיפור בדלקת תוך טיפול יספג גם ברזל פומי. ברזל פומי גם אינו ניסבל טוב בגלל החמרה בתופעות לוואי של דרכי העיכול כגון, כאב בטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו