עצירויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירויות
    חן
    23/08/2011

זמן רב אני סובל מעצירות כרונית, הייתי אצל רופאים רבים אשר אמרו לי לאכול שזיפים, לשתות סיבים("נורמלקס") לאכול סלט ולשתות הרבה מים.
    שום דבר לא עזר....
    השתן שלי יוצא צהוב למרות היותי שותה ללא הרף והעצירויות לא חולפות, הייתי מעוניין לדעת אילו בדיקות אפשר לערוך למשל תפקודי המעי הגס ,המעי הדק וכו.... בבקשה נא להפנות תשומת לב הבעיה גורמת לפיסורה מתמשכת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירויות

הוספת תגובה

• עצירויות - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    23/08/2011

חשוב הגיל, משפחתיות וכמות היציאות, העדר מחלות רקע או תרופות עוצרות.
    כדאי להוסיף גם הליכה יומיומית לרפרטואר שיכולה מעט לעזור. אם בעיתך מצדיקה מבחינתך בירור ממושך ולא נעים עם הצלחה טיפולית בחלק מהמקרים, יש לבצע קולונוסקופיה תחילה ולאחריה שורת בדיקות כולל בדיקת תנועת סמנים במעי הגס שבגדול תבדיל בין תנועתיות איטית לטנסמוס (סגירה לא מכוונת של הסוגר במקום פתיחתו). הבירור יכול לכלול חלק או את כל הבדיקות הבאות בדיקת הדפקציה ע"י פליטת מעין בלון, מנומטריה של פי הטבעת , US שלו וכיוב'. במידה ואובחנת כסובלת מטנסמוס ניתן להועיל עם ביופידבק שילמדך להרפות הסוגר.
    מדובר בבדיקות לא נעימות ובטיפול מורכב ולכך נכונו מכונים ספיציפיים המתעסקים בכך (ד"ר בירגבל בשיבא וד"ר טיומני באיכילוב ואחרים). הנושא הוא למעשה תת תחום של רפואת גסטרו שמצריך בקיאות ספיציפית. במידה ואינך מעונין בבירור ניתן לעלות ללקסטיבים רציניים יותר כמו לקסדין ודומיו ואחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו