מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב וגרפסים אחרי בדיקת גסטרוסקופיהעירית26/08/2011
שלום רב,
בת 29.
לפעמים סובלת מרפלוקס חומציות בקיבה וצרבות-זה עניין של תקופות בא והולך- לרוב אני בסדר.
לפני יומיים עשו לי גסטרוסקופיה ,נלקחו ביופסיות מהקיבה מאזור שנראה כמו מטפלזיה-הרופא אמר שהוא רוצה לשלול שינויים ברירית, הסביר שלפעמים הריקמה של הקיבה נראית כמו רקמה של מעי- לא ממש הבנתי למה התכוון - ושזה מה שהוא רוצה לבחון כי אם יש שינויים חשוב לעקוב כי זה ממצא שיכול בעתיד בסיכויים קטנים להפוך לסרטן וושט
עוד נלקחו ביופסיות מאזור שנראה תקין רק ם כמו מעט גבשושיות- אמר שזה נראה כמו צלקות שחיידק ההליקובקטר שהיה לי בעבר משאיר- והוא רוצה לבדוק ליתר ביטחון
הרקע לבדיקה הקפדנית הוא מותה של אימי בגיל צעיר מאוד (_49) מסרטן קיבה כיבי (מסוג תאי חותם) שלא אובחן בזמן למרות בדיקות גסטרוסקופיה לה לפני גילוי המחלה.
מאז הבדיקה עברו יומים- אחרי כל ארוחה יש לי גרפסים מטרידים ויחסית רבים (בדרך כלל אין לי גרפסים) והם גם מלווים בכאב די חזק באזור הקיבה (מרכז החזה)
בגלל שהנושא רגיש אצלי (הפחד מסרטן קיבה)- אני מאוד מודאגת מהגרפסים- אני זוכרת שגם לאימי כל הזמן היו מאין גרפסים כאלה,
האם עלי לעקוב אחרי העניין, לפנות לרופא בעניין ולדאוג או שזה ייתכן בגלל הבדיקה ויעבור תוך כמה ימים?
אני פוחדת שהפצעים שהתירו הביופסיה יהפכו לכיב ומשם לסרטן..האם יש סבירות שכזו?
סליחה עם אני היסטרית יתר על המידה- הנושא טרי ובאמת קיים בי חשש )):
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב וגרפסים אחרי בדיקת גסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/08/2011את אכן נשמעת בחרדה, אגב שאת הקיבה נדירה מאד בגילך. גיהוקים בהחלט יתכנו בשל ניפוח באוויר בבדיקה, ביופסיה לא עושה צלקת משמעותית ואיןחשש לממאירות בעטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)