מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייב תשובה דחופה לגביי קבלת ביופסיהדוד28/08/2011
בבדיקת קולונוסקופיה קצרה שעברתי לפני כ3 שבועות הרופא חשד שיש לי דלקת במעיים הנקראת פרוקטיטיס.לאחר קבלת הביופסיה קיבלתי תשובות ורציתי לדעת מה הן אומרות.
החשד:proctitis?
התשובה בביופסיה:
יש התאמה בין פרטי הנבדק שעל גבי ההפניה לבין הפרטים המופיעים על מיכל הדגימה.
איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת?(זו היא האבחנה של הרופא).
בדיקה מאקרוסקופית:
התקבל פירור בקוטר 0.2 ס''מ.
בדיקת מאקרוסקופית/אבחנות
fragment of rectal mucosa wlthin normal llimits/
אודה מאוד אם תוכלו להחזיר לי תשובה לגביי תשובת הביופסיה.תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב תשובה דחופה לגביי קבלת ביופסיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר28/08/2011בהסתכלות חשד לדלקת קלה ברקטום, אך בביופסיה אין עדות לכך-תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי דבר אחד
דוד28/08/2011הרופא הפנה אותי בחשד לפרוקטיטיס,והוא רושם:איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת?ואז רשום לי בביופסיה שישנה התאמה בין פרטי הנבדק שעל גביי ההפניה לבין הפרטים המופיעים על מיכל הדגימה.יש כאן מין סתירה שכאן רשום שיש התאמה ובביופסיה הכל תקין.פשוט אני חייל וסובל מזה כ-3 חודשים אני רץ מבדיקה לבדיקה וזה מגביל אותי ביום יום לתפקד נורמלי.
האם ישנה דלקת או שאין?כי אני ממש סובל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
משה28/08/2011לא הבנתי,אם הביופסיה תקינה,זה אומר בעצם שהחשד של הרופא ("איזורים של אודם ברקטום ורקטו סיגמה חורנים?דלקת? proctitis?) לא נכון והכל תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/08/2011מה שמתואר הוא ממצא אנדוסקופי מינימלי שנראה תקין בביופסיה בודדת יתכן שהאודםמטראומה קלה של המכשיר או החוקנים-נטול משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובנת לי התשובה.
משה29/08/2011ד''ר נכבד,ממה שמשתמע מהתשובה שלך זה אומר שאם התשובה של הביוספיה תקינה,זאת אומרת שאין דלקת? כי תחילה הרופא חשד שזה פרוקטיטיס.אם זה כך אז למה אני סובל כ''כ משלשולים ולעיתים שלשולים דמיים?או שאם אני לא משלשל יוצא לי צואה ומסביבה ריר לבן כזה.יש הסבר לכך?האם אתה חושב שיכול להיות סיבה מסוימת או מחלה אחרת הקשורה לתיאור שלי?
יש לציין שאני סובל מכאבי בטן תחתונה כבר תקופה של 3 חודשים מלווה עם שלשולים לעיתים דמיים ,בנוסף יצא לי בפי הטבעת מין חתיכת בשר מוזרה.האם יש קשר לתיאור?
אודה לך מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובנת לי התשובה. - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/08/2011פענחתי לך את תשובת הביופסיה בלבד. יתכן ויש צןרך במספר ביופסיות כי בודדת פספסה איזור הדלקת, אם השלשול הינו דמי ונמשך מספר שבועות או חדשים יש לחשוב על קוליטיס אולצרטיבית (העושה פרוקטיטיס כמתואר אך יש בד"כ ביופסיה אבחנתית ) או קרוהן, ביחוד אם אתה בחור צעיר כפי שאתה נשמע. גם קוליטיס זיהומית של קיץ מסלמונלה או שיגלה יכול להסביר שלשול חלקו דמי אך כאן ההסתמנות בד"כ שבוע-שבועיים ולא יותר. זיהום טפילי של המעי כסכיסטוסומה או אמבה יכול לגרום לשלשול דמי ממושך, נדיר ובד"כ יש ממצא של פרוקטיטיס-קוליטיס באנדוסקופיה ובביופסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה...
משה29/08/2011ד''ר יקר ,תודה רבה לך על ההתייחסות והתשובות המעמיקות.
בבדיקת צואה שערכתי לא נמצאו חשדות יוצאות דופן חוץ מכך שהצואה יצאה מוצק+רירית.לרוב אני סובל משילשולים חלקם דמיים אך גם מצואה קשיחה ורירית וכאב בלתי נסבל בהוצאת הצואה.אם הביופסיה תקינה יכול להיות שצריך לעשות בדיקות חוזרות כדיי לעלות על הבעיה?ואם כן איזה בדיקות אתה ממליץ להגיע לעומק הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה... - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/08/2011אם הסיפור ממושך, הרבה מעבר לחודש, כדאי לשקול ביצוע בדיקת קפסולה של המעי הדק לשלילת קרוהן ואולי לעשות בדיקה קצרה חוזרת של המעי הגס וביצוע ביופסיות מהאיזור הנראה דלקתי. כדאי כמובן לשלול צליאק (בדיקת נוגדנים, שלשול תמיד ללא דם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)