דם בצואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה
    אתי
    30/08/2011

אני בת 53 ואימי נפטרה בגיל 83 מסרטן המעי הגס, מזה תקופה שאני סובלת מכאבי בטן, חוסר ברזל ולאחרונה גם צואה שחורה לפני 3 שנים ביצעתי קולונוסקופיה, בגלל מעי מפותל הצליחו להגיע עד כפף הטחול והבדיקה עד כפף הטחול היתה תקינה, באותה תקופה היה לי דלקת קרום הלב וההמוגלובין צנח לי מ13 ל8 תוך פרק זמן של חודש ואז הומלץ לי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית ואכן לפני שנתיים וחודשיים עברתי קולונוסקופיה וירטואלית בבית חולים בלינסון (על פי היתרשמותי המכשיר היה מיושן) ונכתב כי הבדיקה תקינה ולא נראו פוליפים מעל 8 מ"מ עשיתי בדיקת דם סמוי שיצא חיובי כיום הרופא המליץ לי ראשית לבצע בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה בהרדמה ואם שוב לא יצליח לבצע קולונוסקופיה רגילה עלי לבצע שוב בדיקת קולונוסקופיה וירטאלית שאלותי הן : 1. האם יש צורך לבדוק גם את המעי הדק?
    2. האם בדיקת הקולונוסקופיה הוירטואלית שעברתי לפני כ- שנתיים מספיק אמינה וניתן בשלב זה לותר עליה, לאור הקרינה המרובה? 3. האם לא מסוכן לבצע קולונוסקופיה רגילה תחת הרדמה שמא לא אחוש בכאב ואז עלולים לנקב לי את המעי (ניסו 3 פעמים לבצע קולונוסקופיה רגילה ולא הצליחו)
    ראוי לציין כי בתשובה של הקולונוסקופיה הוירטואלית רשמו שאין עדות לפוליפים מעל 8 מ"מ וכן היו שם שני משפטים סותרים שמעוררים בי ספקות 1. ההכנה נעשתה כנדרש 2 .יש עדויות לשאריות צואה שמשנות מיקום. אם יש שאריות צואה האם ההכנה באמת נעשתה כראוי אולי יש פוליפים שלא נראו ובטעות נחשבו כצואה? אני בדילמה האם במידת הצורך יש טעם שוב לעבור בדיקת קולונוסקופיה וירטואלית עם כל השלכות הקרינה או להסתפק בתשובה שנתקבלה לפני שנתיים עם כל חוסר הבהירות של ולאור העובדה שלא נראו פוליפים מעל 8 מ"מ
    תודה וסליחה על הפנייה הארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    30/08/2011

1. בשלב ראשון ניתן להסתפק בקולונו וגסטרו ולא לבדוק מעי דק-זאת נעשה אחרי שלא נמצא דבר ב2 הראשונות ויש דמם פרסיסטנטי נראה או אנמית חסר ברזל, העייתי חוזר על קולונו ולא עושה שוב CT (קולונוסקופיה וחרטואלית)בשלהקרינה גם חוקן בריום -ניתן להסתפק בו אם קולונוסקופיה נכשלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו