בדיקות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות...
    יעל
    17/01/2008

לרופאי הפורום שלום רב,
    עקב כאבי בטן ימנית תחתונה שלעיתים מלווה בחום נמוך (37.5-38.5)עברתי מיליון בדיקות שהיו תקינות (קולונוסקופיה,בריום,סיטי, אולטרה-סאונד ,מיפוי כדוריות לבנות ,FMF , פורפיריה). מאחר שלא מצאו דבר הפסקתי את המעקב למס' חודשים.
    לאחר שנה חשתי התקף כאבים חזק (רק בבטן ימנית תחתונה)- הופנתי למיון שם נמדד חום 38.2, עקב זאת עברתי סיטי שהראה עיבוי קל בדופן הצקום וטרמינאל איליום, ומס' של בלוטות לימפה מעט מוגדלות ב-RLQ. מכיוון ש-3 חודשים לפני הסיטי עברתי את בדיקת הקפסולה ללא ממצאים, לא התייחסו לממצאים בסיטי.
    בנוסף חצי שנה לאחר הסיטי עברתי קולונוסקופיה שהיתה תקינה.
    בבדיקות דם הכל תקין (למעט חוסרים בברזל ו-B12, אם כי חשוב לציין שאני צמחונית מזה מס' שנים).

רציתי לשאול מכיוון שלא יודעים להגיד מה יש לי (אבל שללו את הכל) האם- זה בכל זאת, יכול להיות שיש לי "רק" מעי רגיז, ואולי יש לי רגישות יתר ומשם נובע החום (שמופיע רק בהתקפים חזקים ולא באופן קבוע)?
    ואם לא אז מה זה כן יכול להיות?
    האם בכלל נותרו כיוונים שיכולים להסביר את הכאבים?
    ודבר אחרון, אלו משמעויות יכולות להיות לממצאים בסיטי, למעט קרוהן? מה המשמעות של בלוטות לימפה מעט מוגדלות ב-RLQ- וממה זה נובע?

תודה רבה, מצטערת על האריכות ,וסוף שבוע נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות...

הוספת תגובה

• בדיקות...

ד''ר יעקב מאור
    17/01/2008

איילת היקרה,
    לעיתים קשה מאוד לאבחן את הסיבה המדויקת לכאב בטן שיכול לנבוע ממעי רגיש אבל גם ממחלת קרון. יש לציין שחום אינו חלק ממעי רגיש. היות והמקרה סבוך כל שנותר להציע הוא יעוץ של מומחה לגסטרואנטרולוגיה שיקבל שוב את הסיפור הקליני, יבדוק אותך וירכז את כל בדיקות הדם, ההדמיות וכו' וינסה להגיע לאבחנה וטיפול. אגב, לא ציינת אם ניבדקת על-ידי גניקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו