מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת US וכן מיפוי כבדדנה07/09/2011
שלום
פניתי בעבר וקיבלתי תשובה לפנייתי בנושא ממצא בכבד ב-US (מצ"ב ההתכתבות )
פניה בחודש יוני אליכם:
בשל כאבים בבטן שמאל עליונה ביצעתי US .
הממצאים הראו דווקא ממצא בכבד ? להלן הממצאים :
כבד בגודל תקין . בסגמנט 7/5 מבחינים ברקמה דל הידית הומוגנית , מוגדרת היטב אשר בדופלר צבע מראה זרימת הדם קלושה בהיקפה , גודלה 4*4.7*5.5 , יתר פרנכימה של הכבד השומני במקצת באופן דיפוזי.
שאלת הרדיולוג : לשלילת מנגיומה מומלץ MRI וכן מיפוי ארטרוציטים ??
אנ י יודעת שאני צריכה לפנות לרופא , אבל זה זמן עד לתור לצורך המשך בירור ואני די לחוצה .
לציין אני חולת קוליטיס , שבבדיקה קולנו האחרונה , הכל היה תקין כולל דגימות .
אשמח לשמוע קצת הסבר .
תשובת ד"ר מלניק:
יש חשד להמנגיומה שהיא גידול שפיר של הכבד עשיר בכלי דם ומאוד שכיח. בהרבה מקרים ניתן לאבחנה בודאות על ידי us אך לא תמיד.
לכן יש דרכים אחרות.
נראה לי שכדי לעשות מיפוי ורק אם מיפוי לא חד משעי אז לעשות mri .
ד''ר סטיבן מלניק
עדכון מה- 7.9.2011 :
נכון להיום אני אחרי מיפוי כבד כולל מיפוי אריטרוציטים , והתוצאה היא :
במיפוי : אין לראות איזורים בעלי ווסקולריזציה גבוהה משאר הכבד .
בסיכום : על פי הממצאים במפוי אין עדות להמנגיומה בכבד
לאור זאת מה המשמעות ?? האם הכל תקין או שזה משהו מעבר להמנגיומה כדוגמת אנדיומה או אחר ??? או שהכל תקין ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת US וכן מיפוי כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק07/09/2011התמונה במיפוי לא מאתימה להמנגיומה ולכן מומלץ לבתע mri של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)