בעיות גזים וגראפסים לא נעימים בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות גזים וגראפסים לא נעימים בבוקר
    גדי
    09/09/2011

שלום רב
    כבר תקופה ארוכה יש לי איזושהי בעיה והיא :
    פעם בכמה זמן יכול להיות פעם בחודש/חודשיים יכול להיות פעם בשבוע פתאום יש לי ריבוי גזים לא נעימים מאווד וגרפסים מאוד לא נעימים, אין לי שום כאבים פרט להרגשה לא נעימה בבטן (כאילו הבטן מתנפחת) פניתי לרופא וביצעתי כמה בדיקות :
    US יצא שהכבד קצת שומני
    רמת הטריגליצרידים גבוה מאוד (ומה שמוזר שאחרי שירדתי במשקל כמעט 8 קילו רמת הטריגליצירידים רק עלתה, ירידת במשקל הייתה טבעית לחלוטין ע"י אי אכילת לחם,מתוק ולא לאכול בערב וכמובן קצת ספורט הליכות ריצות )
    כמובן כולסטירול הרע קצת גבוה וכולסטרול הטוב נמוך
    שאר הבדיקות היו תקינות
    נשלחתי לעשות בדיקת נשיפה לאליקופטר – תוצא שלילית
    רגישות לפרוקטוז – תוצאה שלילית
    רגישות ללוטוז חיובית – הפסקתי לאכול בכלל מוצרי חלב
    חשבתי זה מה שיפתור את הבעיה אך עדיין אחרי כמה זמן שוב קיבלתי את אותה בעיה שציינתי למלה
    ביצעתי בדיקה אנדוסקופית:
    הממצאים הם:
    סדציה ניתנה באופן הדרגתי בהתאם לתגובת החולה,ושט תקין,מעבר ושט קיבה תקין,בגובה 40ס"מ
    קיבה כולל היפוך:באנטרום,נודולים רכים עם ארוזיה זעירה בפסגתם (ביופסיה 2) שוער תקין,בצל התרסריון וחלקו השני תקינים. (כמובן שום דבר לא הבנתי ? )

אחרי ביקור אצל המומחה ניתנו לי טבליות קולוטאל (מה שמתריד אותי בטבליות אלו זה שהם מכילים 97מ"ג לוקטוז) לא יודע האם זה הרבה או לא? אולי רופא לא שם לב שיש לי רגישות ללוקטוז?

בקיצור מה ששמתי לב התופעה הזאת קוראת לי רק אחרי שאני אוכל קצת יותר מדי והתגובות מתחילות רק בבוקר (גזים וגרפסים).
    כלומר יוצאת הרגשה שכאילו הקיבה שלי עצלנית ולא רוצה לעכל את האוכל בלילה והוא מתקלל אצלי בבטן במהלך הלילה
    אחרי יציאות ראשונות בשירותים הכל חולף אחרי כמה שעות עד ההתקף הבאה.

אני בן 34 , ספורטאי לשעבר , שוקל 97 קילו גובה 1.77 גוף רחב שרירי (לא שמן).
    רשמתי כמה שיותר פרטים אולי זה יעזור לענות לשאלות שלי
    מה זה יכול להיות כי הרופאים אומרים לי שאני חייב להוריד במשקל עוד 15 קילו למרות שהם מסתכלים עליי ואומרים שלא יודעים איך זה שאצלי משקל כזה כי אני בכלל לא שמן.

תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות גזים וגראפסים לא נעימים בבוקר - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    09/09/2011

קשה לתת אבחנה דרך פורום.
    יתכן מעי רגיז שיכול לתת תלונות דומות עם בירור תקין.
    אנני חושב שיש בעיה ממשית עם קולוטל ולקטוז- יש עבודות שחלב בקפה לא משפיע.
    הbmi שלך סביב 30 המצביע על עודף משקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו