ערך גבוה של פוספאטאז בסיסי בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך גבוה של פוספאטאז בסיסי בהריון
    יפעת קינן
    19/01/2008

אני בת 36, בהריון שישי, בשבוע 34. נוטלת קלאקסן 40 (בזריקות) בעקבות MTHFR הומוזיגוט לאחר 3 הפלות ברצף. 2 ההריונות והלידות הראשונים היו תקינים וללא התערבות תרופתית כלשהיא.
    במהלך ההריון הנוכחי נמצאה אצלי רמה גבוהה מהנורמה של ALK.PHOSPHATASE ברמות שבין 300-400, אך בבדיקת דם שגרתית אחרונה שערכתי הרמה עלתה ל- 1600. מה יכול להסביר את העליה החדה הזו? האם אני בסיכון? יש לציין כי כל שאר תיפקודי הכבד BILIRUBIN TOTAL+ DIRECT,
    AST, ALT, GGT, LDH יצאו תקינים לחלוטין. האם זה יכול להיגרם מההריון ולאחר הלידה לחזור לנורמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פוספטזה בסיסית בהריון

ד''ר סטיבן מלניק
    20/01/2008

המקור יכול להיות מהשיליה ולא דווקה מהכבד. יש לבדוק GGT ואם זה גבוה המקור כנראה כבדי.
    לפעמים יש מצב של גרד עם פוספטזה בסיסית גבוה ולעתים יש צורך לבצע לידה מוקדמת.
    הרמה של 1600נראה לי גבוה מדי ודורש בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליתיום

ד''ר סטיבן מלניק
    20/01/2008

אנני חושב שיש קשר בין ליטיום לבין רפלוקס ובודאי לא לבקע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר ישיר בין ריפלוקס לבקע?

אלמוני
    21/01/2008

האם יכול להיות ריפלוקס גם ללא בקע סרעפתי?
    חשבתי שליתיום יכול גם לגרום לרפיון השסתום בקיבה ועליית מיץ קיבה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו