חסר אונים- גסטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסר אונים- גסטריטיס
    snir29
    17/09/2011

אני כבר לא יודע מה לעשות...באמת שזה לא הוגן.

אני בן 22, חייל משוחרר. ב-12.2010, יצאתי עם חברים למועדון. חבר קנה בקבוק וודקה זולה מאיזה קיוסק מפוקפק, ואני שבד"כ לא שותה כלום אמרתי "יאללה ניקח שלוק בקטנה". שתיתי כולה כוס אחת.
    כבר אחרי דקה-שתיים התחלתי להרגיש כאבי בטן עזים, כמו גם עוד 2 חברים ששתו.

בעוד שעל שניהם זה לא השפיע יתר על המידה, אני הקאתי את הנשמה שלי, ואח"כ חזרנו הביתה כשאני מכווץ באוטו (כמובן שלא נכנסנו למועדון כשאני במצב כזה).

חשבתי שזה סתם איזו הרעלת קיבה ושזה יעבור תוך יום-יומיים, אבל זה פשוט לא עבר. הבחילה הבלתי פוסקת המשיכה, וכאבי הבטן גם. שבועיים לא הייתי בעבודה, כשהרופאים אומרים לי בהתחלה שזה אמור לעבור תוך שבוע.

בסופו של דבר רופא גסטרו נתן לי אומפרדקס שקצת הקל על הכאבים והבחילות, ועשיתי טיפול משולש להכחדת חיידק הליקובקטר פילורי שהיה.

בסופו של דבר באפריל 2011 (4 חודשים אחרי המקרה) עשיתי גסטרוסקופיה שגילתה גסטריטיס, ומביופסיה שנלקחה נמצא שהחיידק הוכחד בטיפול המשולש.

מאז הטיפול המשולש האומפרדקס פחות עזר ואף עשה תופעות לוואי של בחילות מדי פעם, אז פשוט הפסקתי לקחת אותו ומה שעשיתי זה לא לאכול מרגע שאני קם איזה 4-5 שעות עד שהבטן נרגעת, ואז לאכול במנות קטנות...מדי פעם הייתי חוטף כאבי בטן אחרי האוכל, והרבה "גרעפסים" ובחילות, והיו פעמים שביטלתי יציאות בגלל זה, אבל סה"כ איכשהו הצלחתי לתמרן ולחיות עם זה.

לפני כמה ימים (ביום רביעי האחרון, 14.9) אחרי יום שלם כמעט שלא אכלתי, חזרתי הביתה ב-8 בערב, ואכלתי 2 צלחות של פסטה. ישר הרגשתי כאב בטן אדיר, כאילו דקרו אותי שם, ובחילה חזקה מאוד.
    לקחת אומפרדקס שלא ממש עזר...הלכתי לישון כמובן עם נדודי שינה, כי קשה מאוד להרדם עם הכאבים האלה. יום למחרת לא הלכתי לעבודה, ועד היום אני יושב בבית מתפתל מכאבי בטן ובחילות. מדי פעם יש הפוגה כשאני אוכל, אבל עכשיו אפילו על בטן ריקה אני עם כאבי בטן עזים ופשוט אובד עצות...

ביום שישי הקרוב יש לי תור אצל מומחה, אבל אני בספק אם זה יעזור.

באמת שאם יש למישהו מושג איך אפשר לטפל בזה אני אודה לו, אני מרגיש חסר אונים ומרגיש שהחיים שלי נלקחים ממני, שאני צריך לבטל יציאות עם חברים ובנות, לא יכול לעבוד, והכל בגלל טעות טיפשית כזאת-וזה כשלפני כן בחיים שלי לא היתה לי אף בעיה בקיבה, אפילו לא בתור ילד.

אני באמת אשמח לשמוע הצעות...אני מאוד מפחד במיוחד אחרי המקרה האחרון עם הפסטה, אם יש לי משאלה זה באמת שאני אוכל לאכול רגיל כמו פעם, זה כל מה שאני מבקש.

תודה, רון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסר אונים- גסטריטיס

הוספת תגובה

• חסר אונים- גסטריטיס - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    18/09/2011

וודקה זולה אינה עושה גסטריטיס משתיה בודדת, היתה לך גסטריטיס מחידק שטופלה וחש כנראה עדיין רגישות עזה של דרכי העיכול העליונות ותלונות דיספפטחות ניתן לחזור על הגסטרוסקופיה ולראות אם עדיין יש בעיה או לחילופין לקחת PPI אחר קונטרולוק או נקסיום ולחכות לשיפור. מקווה שאינך נוטל NSAID כמו אביטרן\נורופן או נקסין מסיבות אחרות וזה מקור התלונות מאחר והם יכולים לגרום לדלקת או כיב . כמובן יתכן שהתלונות פונקציונליות-מעין קיבה רגישה שהתעוררה. בכל מקרה תועיל בדיקת והתרשמות גסטרואנטרולוג פנים אל פנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו