מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בבליעת מזון ותחושת מחנקאורטל20/09/2011
בחודש האחרון אני מרגישה קושי רב לבלוע מזון מוצק וביומיים האחרונים זה החמיר לרמה כזאת שגם כשאני מועכת אוכל מוצק ואוכלת ביסים קטנים-אני עדיין מרגישה תחושת מחנק קלה ושהאוכל נעצר לי באמצע הגרון ואחרי כ10 דק' שסיימתי לאכול-אני מתקשה לנשום.
הלכתי לרופאת משפחה שאמרה לי לשתות נוזלים ולאכול נוזלי (מרק,יוגורט,שייקים וכדו') והפנתה אותי לבדיקת גסטרולוג אבל זה רק בעוד כמה ימים.
אני נורא סובלת מכאבים בצד שמאל וימין של הגוף-כנראה מרעב כי לפני כמה ימים זה לא היה וגם יש לי המון רוק בפה.
בשעות הלילה המאוחרות אני קמה מתוך שינה עקב תחושת מחנק וזה לא עובר אפילו אם אני שותה מים .
חשוב לציין שלפני כשבועיים עשיתי צילום של הגרון באמצעות צינור שהוחדר דרך האף אצל אא"ג ושם יצא כי יש לי רפלוקס קל ולא יותר ולפני כשנה עשיתי בדיקת הליקובקטור ולא נמצא דבר-הכול כשורה; גם בבדיקת דם כללית שעשיתי לפני פחות משנה לא נמצא דבר חריג בבלוטות התריס.
אני חולת אסתמה מגיל קטן (בת 22 היום) ומטופלת במשאף באופן יומיומי ומדי פעם גם עושה אנילציות (לא יודעת אם יש קשר בין החומרים לבין התופעה בגרון...)
2 שאלות:
1)יכול להיות שמדובר באספירציה /דיספגיה /בעיה במיתרי הקול?
2)האם ישנה סכנה לבריאותי בכך שאני לא אוכלת מזון מוצק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעת מזון ותחושת מחנק - תגובה
פרופ' דורון זמיר20/09/2011בכל דיספגיה=קושי בבליעה כדאי לבצע גסטרוסקופיה ובדיקת אא"ג אם כי הסיכון לממאירות בגילך אפסי אך תתכן היצרות וושט בשל רפלוקס או אכלזיה למשל=הפרעה בהרפייתהסוגר הוושטי שבה יש הפרעת בליעת מוצק ונוזל כאחת. בעיה במיתריהקול -לרינגס אינה עושה הפרעת בליעה.אין סכנה ממשית לבריאותך ממזון נוזלי או דייסתי מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)