מעבר לתזונה טבעונית, כמון ושלשול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לתזונה טבעונית, כמון ושלשול
    דנה
    29/09/2011

שלום רב,
    לפני כחודשיים עברתי לתזונה טבעונית כמעט לחלוטין (עוף/בשר פעם בשבוע, ללא מוצרי חלב וביצים). לפני כן אכלתי בשר כל יום, מוצרי חלב וביצים.
    במסגרת ה"טבעונות", בישלתי את הקטניות עם כמויות גדולות של כמון (כפית וחצי על 250 גרם קטניות).
    עם הזמן הצואה התחילה לצאת בחתיכות קטנות יותר, ולבסוף בשלשול.
    כיום, המזונות הבאים מתעכלים טוב (ללא כאבי בטן, צואה תקינה ואחידה פעם ביום): בשר אדום, עוף, חלבון ביצה, מוצרי קמח כמו לחם (לא שיפון), פסטה, שיבולת שועל, הפירות מנגו, ענבים ובננות, וכן שקדים ואגוזים.
    מזונות שעושים לי שלשול: אורז, קטניות, קפה, אגסים, אבטיח.
    ירקות לא בדקתי.
    רופא המשפחה שלי טען ש"הוצאתי את המערכת מאיזון" כתוצאה מהשינוי הפתאומי בתזונה בצירוף הכמויות הגדולות של הכמון, והמליץ שאתמקד בחלבון מהחי במשך כשבועיים, בהנחה שהבעיה תחלוף מעצמה.
    ליתר ביטחון שלח אותי לבדיקות (דם בלבד, ללא שתן או צואה). אלה החריגות מהנורמה (לא ניתן לכלול את כל התוצאות מפאת אורך ההודעה):
    PLATELETS 147.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........
    MCH 33.10 PG ( 27.00- 33.00) (.........)*
    CPK 653.00 U/L ( 32.00- 294.00) (.........)*

אציין שאני מתאמן במשקולות בחדר כושר.

מה המלצתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר לתזונה טבעונית, כמון ושלשול - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    01/10/2011

אין כל רע בדיאטה טבעונית כזו מה עוד שיש בה בשר פעם בשבוע כך שאינה טבעונית באמת CPK מוגבר יש לך מאימוני המשקולות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו