מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאותתהל02/10/2011
אני מאושפזת בבית החולים עקב בעית תת-תזונה...בעקבות דיאטה חריפה שעשיתי.
הגעתי למצב גופני ירוד,עם דופק איטי מאוד והתחילו לי בטיפול של זונדה כדי לייצב את מצבי.
לאחר מספר שבועות,כשהדופק קצת עלה,עליתי במשקל והרגשתי טוב יותר..הוחלט שאני אתחיל לקבל תזונה דרף הפה.
במסגרת הדיאטה שעשיתי היו לי הקאות,יזומות בתחילה,ולאחר מכן הקאות לא רצוניות ובלתי נשלטות,אחרי כל מה שאכלתי.
אחרי הזונדה שקיבלתי בבית החולים הוצב מצבי והוחלט שאני אוכל תזונה רגילה דרך הפה...אך שוב לא הצלחתי להשתלט על ההקאות..
למרות כל הרצון הטוב שלי לעלות במשקל ולהבריא ולצאת מבית החולים.
עשו לי כל מיני צילומי רנטגן,על מנת לבדוק אם יש חסימה בוושט...וע"פ הצילומים הכל תקין.
הרופאים לא יודעים להסביר את התופעה.בתחילה חשבו שאולי זה נובע מכך שאני עדיין רוצה לרדת במשקל.
אך לאחר שישבו איתי וראו כיצד אני מנסה ומשתדלת לבלום את הבחילות,פליטות וההקאות.וכיצד אני לא שולטת בזה,
שללו את הדעה הזו.
רופא אחד טוען שיכול להיות ששוער הקיבה נחלש...השאלה:איך באמת אפשר לדעת אם זה נכון?
והאם יש דרך לטפל בכך,במידה וזה נכון?
ומה דעתך על הבעיה?!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/10/2011הסיפור נשמע פונקציונלי כנראה על רקע אנורקסיה נאורוזה או בולמיה...ביחוד אם את צעירה כפי שאת נשמעת. ק\שה לחוות דיעה על סמך ידע כה מועט עם מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)