שתי שאלות: 1. יציאה של ריר. 2. קפסו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות: 1. יציאה של ריר. 2. קפסו
    בניה
    15/11/2011

שלום, אני חולה קרוהן כ6 שנים, בן 24, ולאחרונה המחלה חזרה להיות פעילה.
    בקולונוסקופיה נתגלתה דלקת בעיקר בצקום, המחבר בין המעי הגס לדק, וקצת במעי הגס. בMRI בטן לא הייתה כלל עדות למחלה. (הן נעשו ממש בסמוך). האם יש בדיקה נוספת שיכולה לתת אינדיקציה למצב המחלה במעי הדק?האם הרופא היה צריך להפנות אותי לבדיקה עם מצלמת קפסולה?
    שאלה נוספת, וקצת יותר מלחיצה - הערב הרגשתי צורך ללכת לשירותים, ובמקום צואה - יצא ריר צהוב כזה, בכמויות ממש. זה לא היה מלווה בכאבים מיוחדים (היו לי כאבים לפני כמה שעות, אבל זה קורה כל יום).האם צריך להלחץ מזה?צריך לבדוק באופן מיוחד? יש לציין שזה מעולם לא קרה לי קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתי שאלות: 1. יציאה של ריר. 2. קפסו - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    15/11/2011

לא צריך להלחץ הפרשת ריר יש בקרוהן כמו גם במעי רגיש ואחרים. ניתןגם לבצע בדיקת קפסולה CT ENTEROGRAPHY ENTEROSCOPY ואיליאוסקופיה בקולונוסקופיה וכמובן אנו מסתמכים על קליניקה ומעבדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל האם צריך לעשות בדיקה זו על

בניה
    16/11/2011

על מנת לבדוק המצאות המחלה במעי הדק?(אני מדבר על בדיקת הקפסולה למעי הדק)או שרק אפשר?
    שאלה נוספת - בחודש האחרון ישנן כל מיני חתיכות לבנות קטנות בצואה.
    האם זה מצריך בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אבל האם צריך לעשות בדיקה זו על - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    16/11/2011

כן זו בדיקה אלטרטיבית. אותו ממצא בצואה לא נשמע לי יותר משרידי מזון אלא רם כן מדובר ב"חוטים לבנים ומתנועעים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו