גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו
    שלומי
    22/11/2011

שלום, לפני כ-3 שנים התגרדתי תקופה ארוכה של בערך שנה. תפקודי הכבד עלו לזמן מה ואחר כך הסתדרו, כל הבדיקות כולל צהבות למיניהם וגם MRCP היו תקינות. כך שנשלל PCS. יש לציין שאני חולה קוליטיס מזה שנים.
    לאחר תקופה של כמעט שנתיים חזרתי פתאום להתגרד לפני שבועיים. יש ימים שאני מתגרד יותר, ימים שפחות וימים שלא מתגרד בכלל.
    השאלה האם יכול להיות שבעבר היתה חסימת דרכי מרה שלא גילו ב- MRCP? והאם לא התגלה אז PCS יש סיכוי שזה יתגלה עכשיו?
    והאם אני אמור שוב להתחיל את כל הבירורים הרפואיים שביצעתי אז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    22/11/2011

קשה להסביר אך חשוב לשלל psc ולכן כן הייתי ממליץ על הבירור שנית.
    יתכן שיש מקום לבצע ניקור כבד לביופסיה מאחר שיתכן מחלה בדרכי המרה הקטנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו

שלומי
    23/11/2011

לפי מה שידוע לי מהשיחות בעבר עם רופא הכבד זה שאם חלילה מתגלה PSC אין לזה פתרון, אז האם זה באמת משנה לגלות את זה עכשיו?
    ואם לא היה לי קוליטיס היו עדין בודקים את זה? כי לפי מיטב ידיעתי זה משהו שכמעט לא קיים לאנשים בלי קוליטיס.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בכל הגוף שהיו בעבר וחזרו - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    23/11/2011

אין ספק שהחשד עולה אם יש קוליטיס.
    כן עדיף לגלותpsc מאחר שיש קשר חסבוכים גם בכבד וגם במעי שניתן לחפש קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו