מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בדיקות צליאקאיתי22/11/2011
שלום, הופנתי לגסטרואלוג לאחר מספר בעיות בבטן (ריבוי גזים, מספר רב של פעמים בהם הייתי צריך ללכת לשירותים וכו...), הרופא העלה חדש בין היתר לצליאק.
הנה הבדיקות הרלוונטיות, יקח זמן עד שאני אצליח לראות אותו, ולכן אודה לניתוח ראשוני.
הבנתי שהבדיקה של הAnti TTG היא הקריטית, היא יצאה חיובית אבל כל השאר גבוליים, ורמת IGA גבוהה.
אודה לניתוח
IGA 664.00 MG/DL ( 70.00- 400.00) (.........)*
ESR 27.00 MM/HOUR ( 2.00- 20.00) (.........)*
ANTI TTG(IGA) 33.96 AU/ML ( 0.00- 20.00) (.........)*
Positive
ASCA (IGG) 20.98 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Borderline
ASCA (IGA) 24.22 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*
Borderline
ANTI DGP 13.70 IU/ML ( 0.00- 20.00) (.....*...)
Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בדיקות צליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/11/2011זה מעלה חשד לצליאק והיה צורך לבצע גסטרוסקופיה על מנת להגיע לאבחנה.
אפילו אפשר ללכת לדיאטנית ולהתחיל טיפול דיאטני- זה לוקח כמה חודשים עבור השינוים במעי להחלוף ולכן זה לא יטשטש את התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
איתי22/11/2011כלומר אני יכול להתחיל לאכול דברים שקלילים או נטולי גלוטן מבלי לחשוש שהדבר יפגום בתוצאות הבדיקה.
הבעיה היא שאני משרת בצבא והאופציות לשמור על תזונה מתאימה הוא לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק23/11/2011לכן חשוב לעשות האבחנה- זה קושר לפרופיל 21.
אולי הרופא יכול לתת לך ג עד להוכחת האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור עוד חמישה שבועות
איתי24/11/2011התור הוא לעוד חמישה שבועות,
במשך שבוע וחצי אכלתי מוצרים עם גלוטן אך הרבה פחות (לדוג' הפסקתי לאכול דגנים בבוקר, הארוחת בוקר הקבועה שלי ולשתות בירה בכלל), אם אני מוסיף את ההמתנה הנוספת אני מקבל של קרוב לחודשיים בהם אני אוכל נטול גלוטן - הדבר לא ישפיע על התוצאות כלל ואם יש לי צליאק הדבר עדיין יתבטא בתוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור עוד חמישה שבועות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק25/11/2011גם חודשיים לא ישפיע על תוצאות ביופסיה מהתריסריון בגסטרוסקופיה.
אבל אם אתה מבקש חופשת מחלה עד להוכחת האבחנה זה יכול לעזור גם לזרז התור.
חשד לצליאק יכול להיות פרופיל 24 למיטב זיכרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחדת חיילים
איתי25/11/2011אני ממצא במאוחדת, הרופא גסטרו שדיברתי איתו בטלפון (כאשר קיבלתי את התוצאות) לגבי הנושא לא הזכיר משהו כזה וגם לא רופאת המשפחה שתיארה את זה פשוט כדיאטה.
למרות שבצבא אני לא יכול כרגע לשמור על תזונה נכונה מבחינת השעות שאני נמצא שם (יותר מחצי יום), בנוסף אני כבר לא צעיר ואני רוצה לממן את הנושא (אוכל וכו..) מבלי לבקש מההורים עזרה.
כלומר העובדה שאני במאוחדת מסבכת לשם שינוי את העניינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוחדת חיילים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק26/11/2011אם את באזור השפלה ניתן להפנות אלי במאוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)