מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה בתפקודי כבד AST ו ALTאולגה04/12/2011
שלום רב,
אני בן 28, בריא ומרגיש טוב ברוב הזמן.
החלטתי להיבדק בבדיקת דם וגילו לי עלייה חדה בתפקודי כבד.
מזה 3 חודשים אני במעקב אך התוצאות לא משתפרות.
התוצאות לפי תאריכים:
AST(נורמה בין 10 ל 37):
04/12/11 - 60
06/11/11 - 41
10/10/11 - 54
20/09/11 - 52
14/09/11 - 77
ALT :
04/12/11 - 109
06/11/11 - 60
10/10/11 - 97
20/09/11 - 106
14/09/11 - 150
תוצאות האולטראסאונד תקינות ומצורפות כתמונה.
צהבת C ו B שלילי.
כל שאר הבדיקות,כגון כולסטרול ושומנים בדם תקינות.
יש לי הסטוריה של מחלת הנשיקה ובדם מצאו שנדבקתי בעבר במחלה זו.
אני לא נוהג לשתות אלכוהול ולא נוטל תרופות באופן קבוע. לא עוסק בספורט(הפסקתי לפני כחצי שנה, עכשיו רק פעם בשבוע).
בדיקות הדם לא נלקחו בסמוך לפעילות ספורטיבית.
אנא עזרתך בייעוץ...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה בתפקודי כבד AST ו ALT - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011יש לך הפרעה הפטוצלולרית קלה בת 3 חדשיםבתפקודי הכבד, הסיבה השכיחה ביותר עם סרולוגיה שלילית ובהעדר תרופות(האם אינך נוטלת שום תרופה או תוסף מזון?) ואלכוהול והפטיטיס B C הסיבה השכיחה היא כבד שומני שלא נראה אמנם באולטרא סאונד, אך זה פתוח לאינטרפטציותכדי לשלול זאת חשוב הBMI שלך(המשקל חלקי ריבוע הגובה) שבאם הוא תקין ואין לך עודף משקל או עליה במשקל לאחרונה-די שולל כבד שומני. כדאי להשלים סרולוגיה עם ANA AMA FERRITIN TRANSFERIN IRON CERULOPLASMIN אימונוגלובולינים ואיסוף שתן לנחושת, לשלול מחלה ויראלית חדשה (כנראה נשללה) ולשקול-בשלב זה רק לשקול לפי כל הנ"ל ניקור כבד-שלהערכתי עוד אין לו מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
אולגה05/12/2011תודה רבה על האבחנה.
בשלושת החודשים האחרונים הפסקתי לעסוק בספורט ועליתי בכ 2 קילוגרמים במשקלי.
אולי זאת הסיבה.
ה BMI שלי הוא 25 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/12/2011יתכןמאד למרות ההשמנה הגבוולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסילימרין
אולגה10/12/2011קראתי שתוסף סילימרין יכול להוריד את רמות ה AST וה ALT.
האם היית ממליץ על נטילת תוסף שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה בתפקודי כבד AST ו ALT - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/12/2011יש לך הפרעה הפטוצלולרית קלה בת 3 חדשיםבתפקודי הכבד, הסיבה השכיחה ביותר עם סרולוגיה שלילית ובהעדר תרופות(האם אינך נוטלת שום תרופה או תוסף מזון?) ואלכוהול והפטיטיס B C הסיבה השכיחה היא כבד שומני שלא נראה אמנם באולטרא סאונד, אך זה פתוח לאינטרפטציותכדי לשלול זאת חשוב הBMI שלך(המשקל חלקי ריבוע הגובה) שבאם הוא תקין ואין לך עודף משקל או עליה במשקל לאחרונה-די שולל כבד שומני. כדאי להשלים סרולוגיה עם ANA AMA FERRITIN TRANSFERIN IRON CERULOPLASMIN אימונוגלובולינים ואיסוף שתן לנחושת, לשלול מחלה ויראלית חדשה (כנראה נשללה) ולשקול-בשלב זה רק לשקול לפי כל הנ"ל ניקור כבד-שלהערכתי עוד אין לו מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)