פיתרון ארוך טווח לעצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיתרון ארוך טווח לעצירות
    עומרי
    19/12/2011

יש לי בעיות עצירות מאז היותי ילד, עשיתי בדיקות שונות וכל הרופאים המליצו פשוט לשנות את הרכב המזון ולאכול יותר סיבים.
    לאחרונה המליצו לי לקחת תוסף מגנזיום ציטראט(אני לוקח כדורים של 250 מיליגרם פעם ביום) וזה דיי עוזר לי ומאז יש לי יציאות סדירות.
    הנושא שמטריד אותי הוא נושא פיתוח תלות במגנזיום לאור מידע שקראתי באינטרנט ששימוש ממושך יכול לגרום לתלות.
    האם לקיחה יומית של מגנזיום ציטראט יכולה ליצור תלות בעתיד?
    האם שימוש בפיסיליום (שגם כן עוזר לי) עדיף על פני מגנזיום ציטראט ברמה יום יומית?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיתרון ארוך טווח לעצירות

הוספת תגובה

• פיתרון ארוך טווח לעצירות - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/12/2011

לפי התאור והטיפול מדובר בעצירות די קלה. כמובן עדיף לטפל בה עם תוספת סיבים, שתיה והלחכה כל יום, אך אם אין זה מספיק, ניתן להעזר בתרופות ובמקרי עצירות קשה לעשות בירור הכולל שורת בדיקות לא פשוטות החל בקולונוסקופיה ודרך דפקוגרפיה US ומנומטריה של אזור הסוגר וכד.
    התמכרות במובן של מינון שיש להעלותו-לא, התמכרות במובן של תלות במשלשלים וודאי שכן ואין לחשוש מכך. עדיף סיבים-"פיסיליום" הטבעיים יותר ומגדיל נפח (כאילו אכלת עוד פירות וירקות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עומרי
    20/12/2011

עשיתי בדיקות שונות וכנראה שמדובר בעצירות קלה.
    מדוע לדעתך אין לחשוש מתלות במשלשלים(פסיליום)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    20/12/2011

סיבים מגבירים נפח ואין שום תלות (פשוט כאילו אכלת יותר סיבים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו