מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת צואה לקלוסטרידיום דפיצילנאוה20/12/2011
אני סובלת מק. דפיציל עיקש, שחזר 8 פעמים, אחרי 8 טיפולים אנטיבוטיים. אני מיואשת לחלוטין.
קראתי על השתלת צואה. הייתי רוצה, אך אני מפחדת מהסיכון הביולוגי של העברת מחוללי מחלה פתוגניים אחרים.
אין לי "תורמ/ת" צואה, כיון שהמעט משפחה שיש לי והמכרים, גם הם או חולים בכל מיני מחלות לא פשוטות, או גם סובלים מבעיות במערכת העיכול (שלשולים מסיבות אחרות, מעיים דלקתיים וכו').
שאלותיי אלייך:
1. האם יש רופא בארץ שיכול לעשות לי את הפרודצורה הזו?
2. איך למצוא תורמ/ת בריאים, שלא משלשלים, שלא לקחו אנטיוביקה בשנה האחרונה וכו'?
3. באם יימצא מתנדב/ת בריא, עדיין, כיון שהוא יהיה זר לי, איזה בדיקות דם , שתן וצואה, כדאי שהם יעברו כדי לוודא שלא ידביקו אותי במשהו אחר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת צואה לקלוסטרידיום דפיציל - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/12/2011האם ניסית קורס של פלגיל וקורס של וונקומיצין? אגב אם את אסימפטומטית אין צורך לטפל גם אם יש טוקסין
סמידה וניסית את 2 הראשונים ואת סימפטומטית, מה עם ריפמיקסין בשילוב כם ונקומיצין יש גם אופציה של פרוביוטיקה רזינים ואנטיביוטיקות אחרות, פידקסומיצין
אמנם צואה זרה היא אופציה אך רק אחת ברשימה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטירידיום דפיציל
נאוה21/12/2011לפרופ' זמיר,
הרבה תודה על תשובתך.
ניסיתי - 3 קורסים של פלגיל, 2 קורסים של nitazoxanide,
2 קורסים של ונקומיצין, שאחד מהם ארוך מאד , במשך חודשיים ובסוף טאפר-דאון. וגם ריפמיקסין כצ'ייסר.
גם ניסיתי פרוביוטיקה.
פידקסומיצין עוד לא ניסיתי, כי מאד יקר (סביב 20,000 שקל ומעלה)
אני כן סימפטומטית, וגם הטוקסין חיובי בכל הבדיקות.
אני מאד רוצה את התהליך של צואה זרה.
אבל הבעיה שמאד מפחדת להידבק במשהו אחר.
כי גם אם אין לי תורם שאני מכירה היטב ויודעת שהוא בריא, וגם בדיקות שיעשו לו יכולות להיות false negative.
ובכל זאת הייתי רוצה להתקדם עם זה.
אשמח לשמוע לגבי השאלות ששאלתי, ולאן לפנות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוסטירידיום דפיציל - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011לצערי איני יודע מיעוסק בכך, בררי במכון הגסטרו באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פידקסומיצין
נאוה21/12/20111. מה דעתך עליה, האם יש לה יעילות לעומת כל השאר?
2. אם כן, האם יש דרך להשיגה, כך שהקופ"ח או ביטוח רפואי פרטי (כלל) ישתתפו לפחות חלקית בעלות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי פידקסומיצין - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2011תרופה יחסית חדשה מסתמכת על מספר עבודות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)