קפסולה-קרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפסולה-קרוהן
    תומר
    01/01/2012

ד"ר שלום,
    ביצעתי בדיקת קפסולה בביה"ח בלינסון כאשר התוצאות הראו על כיבים לכל אורך המעי הדק כבר החל מהדקה ה-9 לאחר מעבר הטיץ.בסיכומם של דברים הבדיקה הראתה על מחלת קרהון.
    יחד עם זאת, בדיקת גסטרוסקופיה ולאחריה בדיקת אנטרסקופיה (שהגיעה לדברי הרופא עד כ -100 ס"מ לאחר מעבר הטריץ) לרבות ביופסיות שנלקחו מהמעי הדק כל 10 ס"מ הראו כי אין שום בעיה במעי.
    רצוי לציין כי אני בן 30 וכי בדיקות הדם שלי כמו גם בדיקת הקולנוסקופיה שביצעתי שהגיעה לדברי הרופא גם כ- 20 ס"מ בתוך האיליום הטרמינלי לא הראו על מחלת קרוהן.
    האם יכול להיות שאיני חולה קרוהן על אף בדיקת הקפסולה?
    אציין כי אני סובל מכאבים באזור ה RLQ (כמדומני כך זה נקרא) "ששורף" לי מידי פעם למשך מספר ימים.
    אודה תשובתך וחוות דעתך לנושא
    תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קפסולה-קרוהן

הוספת תגובה

• קפסולה-קרוהן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/01/2012

הסיפור בעייתי אך בהחלט לא נדיר כיום. קשה להסתמך על הקפסולה כשיש בדיקות אנדוסקופיות והיסטולוגיות שליליות הן מאנטרוסקופיה והן מאיליאוסקופיה. לדעתי עלינו להסתמך על קליניקה ומעבדה, האם יש ASCA , מה ערכי הCRP ESR וחשובהמכל התרשמות קלינית. היום איננו מתלהבים מטיפול ללא היסטולוגיה, עלאחתכמה וכמה טיפול עם היסטולוגיה שלילית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפסולה-קרוהן - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/01/2012

הסיפור בעייתי אך בהחלט לא נדיר כיום. קשה להסתמך על הקפסולה כשיש בדיקות אנדוסקופיות והיסטולוגיות שליליות הן מאנטרוסקופיה והן מאיליאוסקופיה. לדעתי עלינו להסתמך על קליניקה ומעבדה, האם יש ASCA , מה ערכי הCRP ESR וחשובהמכל התרשמות קלינית. היום איננו מתלהבים מטיפול ללא היסטולוגיה, עלאחתכמה וכמה טיפול עם היסטולוגיה שלילית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו