תזונה לפני קולונסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לפני קולונסקופיה
    בת דוד
    02/01/2012

שלום רב,

אני תוהה, ומאד מעונינת להבין, מה הסיבה שגסטרואנטרולוגים שונים נותנים הוראות תזונה שונות מאד לימים שלפני הקולונוספיה.

כמו כן, אודה לך אם תכתוב לי מה ההנחיות שאתה עצמך ממליץ עליהן.

תודה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפני קולונסקופיה

הוספת תגובה

• תזונה לפני קולונסקופיה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/01/2012

הואריאביליות רבה והפרינציפ פשוט-מעט צואה ככל האפשר בעת הבדיקה. אני ממליץ על יומיים (עדיף 3) לפני הבדיקה עם דיאטה דלת תאית-ללא פירות וירקות לחם חי בשר אדום וכיוב. ניתן לאכול עוף, דגים, לחם לבן ומוצרי חלב (שיש המורידים גם אותם) יום לפני הבדיקה וביום הבדיקה נוזלים צלולים. ההכנה אצלי עם פיקולקס אחה"צ לפני הבדיקה ובערב מאוחר ובבקר יום הבדיקה אם עושים הבדיקה אחר הצהריים.מרוקן הוא לא פחות ואולי יותר טוב. ניתן להוסיף חוקן קטן 2-3 לפני הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעיני צ'יה.

אבשלום
    03/01/2012

אני בן 74,חולה קרוהן, ללא הגבלה מיוחדת לאוכל. ברצוני לשאול : האם זה בסדר שאוסיף למזוני גרעיני צ'יה ? ואם כן כמה? תודה מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרעיני צ'יה. - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/01/2012

אין לי שמץ מושג מה זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלות הבהרה

בת דוד
    03/01/2012

אני מודה לך מאד על תשובתך המהירה מאתמול.

אבקש שתי הבהרות.

א. האם תה צמחים עם סוכר כלול בנוזלים צלולים?

ב. האם מותר לאכול ביצים באותם ימים בהם מותר גם אוכל מוצק?

ג. האם עלי להפסיק נטילת אספירין ולכמה זמן?

בכפילות תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלות הבהרה - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    03/01/2012

תה צמחים מותר אך בלי העלים עצמם, ביצים יחסית הן דלות שארית ומותרות לדעתי. אספירין כדאי להפסיק שבוע קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו