גסטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס
    דניאל
    20/02/2012

שלום,
    לפני כמה ימים הובחנתי בגסטריטיס (ע"פ סימפטומים של כאבים עמומים בבטן העליונה בצד שמאל + צרבת בערב מדי פעם + כאבים בקיבה בזמן הבליעה ביומיים הראשונים).
    כרגע אני מטופל ע"י ראניטידין 150 מ"ג ממשפחת ה- H2-blockers (כדור אחד ביום לפני ארוחת-צהריים).
    הסימפטומים החלו לפני 17 יום והטיפול התרופתי החל לפני 5 ימים.
    מתי אני אמור להרגיש הקלה בסימפטומים? האם זה הגיוני שאני סובל כבר 17 יום ללא הקלה משמעותית? האם יש חשש לסרטן בקיבה (קראתי שמדובר באותם סימפטומים)?
    אני בן 30, בריא בד"כ ושומר על אורח חיים ספורטיבי, ללא היסטוריה משפחתית של בעיות מסוג זה.
    בתודה מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטריטיס

הוספת תגובה

• גסטריטיס - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/02/2012

יתכן קשור לחומצה וצריך טיפול יותר חזק מראניטידין.
    מציע להתייעץ עם הרופא אך יתכן יש מקום לטיפול עם אומפרדקס וטיפול דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטריטיס- המשך...

דניאל
    21/02/2012

שלום,
    ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה.
    האם ייתכן שלאור העובדה שלא הייתה הקלה משמעותית בסימפטומים במשך כ"כ הרבה ימים (17 יום) מדובר למעשה בחיידק הליקובקטר פילורי שבעצם גרם לחומצה, והטיפול היחידי שיעזור הינו אנטיביוטיקה?
    יש לציין שיום לפני שהסימפטומים החלו אישתי סבלה מהקאת יתר במשך כמה שעות רצופות (אולי זה מרמז על הידבקות בחיידק).
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטריטיס- המשך... - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/02/2012

קודם כל 17 חום הוא לא כל כך הרבה זמן טיפול.
    לא ברור אם קשור לחיידק ויש לזכור שמעל 50% של האוכלוסיה המבוגרת יש זיהום עם החיידק ללא תלונות בכלל. יש הרבה חומצה בקיבה ללא קשר לhp וגם hp כרוני יכול לגרום לירידה בחומצה.
    מציע טיפול יעיל וחזק נגד חומצה ואם אין הטבה לשקול גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו