לנטון לעומת נקסיום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנטון לעומת נקסיום
    ירון
    27/02/2012

שלום רב,
    1. רופא ריאות המליץ לי להחחליף טיפול בלנטון 30 מ"ג פעמיים ביום לנקסיום 40 מ"ג פעם ביום. פניתי אליו עקב שיעול מתמשך שלא הראה דבר בבדיקות שונות של הריאות (סי.טי, ברונכוסקופיה). אני לוקח לנטון כבר שלוש שנים במינון זה עקב רפלוקס. פרט לשיעול אין לי את התופעות של הרפלוקס שהיו לי לפני שהתחלתי לקחת לנטון.
    מה ההבדלים בין לנטון לנקסיום?
    האם המינון אינו גבוה מדי?
    האם בטוח לקחת נקסיום לאורך שנים?
    האם נטילה ארוכת טווח עלולה לגרום לשברים בעצמות (קראתי על כך משהו בעלון המידע).?
    2. לגבי טיפול STRETTA שקראתי עליו באתר של תל- השומר? אני בן 42. האם מומלץ?

תודה,
    ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לנטון לעומת נקסיום

הוספת תגובה

• לנטון לעומת נקסיום - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    27/02/2012

נקסיום במינון כזה לדעתי קצת יעיל יותר ומשפיע מהר יותר. מינון גבוה כזה אכן בטווח של שנים עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס מוחש לפי הספרות ולכן כדאי לרדת בתקופות קלות יחסית במינון, או להפסיק במידת האפשר ולרדת לH2 ANTAGONISTS
    אם אתה לוקח כבר שנים מינון משמעותי כזה ואינך יכול לרדת ואתה עדיין סימפטומטי חלקית למרות הטיפול (יש אגב גם יותר זיהומי דרכי נשימה עם תרופות כמו לנטון או נקסיום במינון גבוה.)כדאי לחשוב על אופציות אחרות כמו ניתוח ניסן או טיפול בRF בסוגר הוושי התחתון באמצעות מערכתהלא הוא הSTRETTA ,לגביו אודה על האמת הידע שלי תאורטי בעקרו, פרוצדורה אמבולטורית שפירה יותר מהניתוח. באם תחזור בפורום עוד יומיים אוכל למסור לך אינפורמציה פרקטית יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהומי מערכת נשימה בעקבות לנטון

ירון
    04/03/2012

שלום רב,
    1. האם שימוש ממושך בלנטון עלול לגרום לזיהומי נשימה חוזרים ונשנים? האם יש על כך הוכחות בספרות הרפואית?
    2. האם ניתן לרדת במינון לנטון מפעמיים ביום (בוקר+אחה"צ) לפעם ביום (בוקר) אם אין מרגישים תופעות של רפלוקס למרות הירידה במינון?
    3. לגבי מה שכתבת בנוגע למעבר ל- H2 Antagonists - האם אתה מתכוון שהם יחליפו את הלנטון? אם כן, האם לתמיד או שבאופן זמני?
    4. אודה לך אם תוכל להסביר מעט על הניתוח על שם ניסן. האם הוא פותר את בעית הרפלוקס? האם כעבור כך וכך שנים הבעיה חוזרת על עצמה?
    תודה, ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו