מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לנטון לעומת נקסיוםירון27/02/2012
שלום רב,
1. רופא ריאות המליץ לי להחחליף טיפול בלנטון 30 מ"ג פעמיים ביום לנקסיום 40 מ"ג פעם ביום. פניתי אליו עקב שיעול מתמשך שלא הראה דבר בבדיקות שונות של הריאות (סי.טי, ברונכוסקופיה). אני לוקח לנטון כבר שלוש שנים במינון זה עקב רפלוקס. פרט לשיעול אין לי את התופעות של הרפלוקס שהיו לי לפני שהתחלתי לקחת לנטון.
מה ההבדלים בין לנטון לנקסיום?
האם המינון אינו גבוה מדי?
האם בטוח לקחת נקסיום לאורך שנים?
האם נטילה ארוכת טווח עלולה לגרום לשברים בעצמות (קראתי על כך משהו בעלון המידע).?
2. לגבי טיפול STRETTA שקראתי עליו באתר של תל- השומר? אני בן 42. האם מומלץ?
תודה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון לעומת נקסיום - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/02/2012נקסיום במינון כזה לדעתי קצת יעיל יותר ומשפיע מהר יותר. מינון גבוה כזה אכן בטווח של שנים עלול לגרום לאוסטיאופורוזיס מוחש לפי הספרות ולכן כדאי לרדת בתקופות קלות יחסית במינון, או להפסיק במידת האפשר ולרדת לH2 ANTAGONISTS
אם אתה לוקח כבר שנים מינון משמעותי כזה ואינך יכול לרדת ואתה עדיין סימפטומטי חלקית למרות הטיפול (יש אגב גם יותר זיהומי דרכי נשימה עם תרופות כמו לנטון או נקסיום במינון גבוה.)כדאי לחשוב על אופציות אחרות כמו ניתוח ניסן או טיפול בRF בסוגר הוושי התחתון באמצעות מערכתהלא הוא הSTRETTA ,לגביו אודה על האמת הידע שלי תאורטי בעקרו, פרוצדורה אמבולטורית שפירה יותר מהניתוח. באם תחזור בפורום עוד יומיים אוכל למסור לך אינפורמציה פרקטית יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהומי מערכת נשימה בעקבות לנטון
ירון04/03/2012שלום רב,
1. האם שימוש ממושך בלנטון עלול לגרום לזיהומי נשימה חוזרים ונשנים? האם יש על כך הוכחות בספרות הרפואית?
2. האם ניתן לרדת במינון לנטון מפעמיים ביום (בוקר+אחה"צ) לפעם ביום (בוקר) אם אין מרגישים תופעות של רפלוקס למרות הירידה במינון?
3. לגבי מה שכתבת בנוגע למעבר ל- H2 Antagonists - האם אתה מתכוון שהם יחליפו את הלנטון? אם כן, האם לתמיד או שבאופן זמני?
4. אודה לך אם תוכל להסביר מעט על הניתוח על שם ניסן. האם הוא פותר את בעית הרפלוקס? האם כעבור כך וכך שנים הבעיה חוזרת על עצמה?
תודה, ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)