למה דילגתם על שאלתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגתם על שאלתי?
    שירה
    01/03/2012

ד"ר שלום רב, בת 54. רזה מאד. לא שותה אלכוהול. לא צורכת תרופות. לא אוכלת ג'נק. במשפחתי מחלת לב מצד שני ההורים. במעקב במרפאת גסטרו עקב עליית אנזימי כבד למעלה משנה. באולטרסאונד (ביצעתי פעם אחת לפני שנה) כבד שומני מדרגה קלה. בדיקות שנעשו בגסטרו נשללו מחלות. אבחנה כבד שומני. אני התחלתי לשתות היום אקטונל עקב אוסטופניה. במשפחתי אימי ואחיותיי סובלות מאוסטופרוזיס עם שברי דחיסה בעמוד שידרה. שאלתי היא: היום התחלתי כאמור לשתות אקטונל אחד בחודש. בעלון תופעות הלוואי היה מצויין בין היתר כי יתכנו בעיות בכבד. מה זה אומר? אני חוששת עקב העליה באנזימי הכבד שהאקטונל יפגע לי בכבד . איך אני יכולה לדעת אם להמשיך לקחת את האקטונל ו/או לא? האם זה לא מסכן אותי בעצם? ואם כן איזה תחליף לאוסטופרוזיס יש עבורי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה דילגתם על שאלתי?

הוספת תגובה

• למה דילגתם על שאלתי? - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    02/03/2012

הפגיעה הכבדית נדירה ואין שום מניעה בשל כבד שומני קל לקחת אתהתרופה. לדעתי גם אין הכרח למעקב תפקודי כבד עם אקטונל, אל את בהחלט יכולה לקחת תפקודי כבד אחרי חודש ומידי שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטונל ותפקודי כבד

שירה
    02/03/2012

פרופסור שלום רב, תודה על תשובתך. אך אם אפשר לקבל הבהרה לגבי מה שכתבת: . אל את בהחלט יכולה לקחת תפקודי כבד אחרי חודש ומידי שנה לא הבנתי למה הכוונה אחרי חודש ומידי שנה? לבצע בכל זאת בדיקת תפקודי כבד אחרי אקטונל?? תודנ על סבלנותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו