טיפול בקרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בקרוהן
    זה אני
    08/03/2012

לפני כשבועיים אובחנתי בקולונוסקופיה בקרוהן. נלקחו ביופסיות שאין לי עדיין את תוצאותיהן אבל הרופא אבחן את הקרוהן בינתיים ללא ביופסיה.
    1. אין לי כל ידע בתחום הרפואה אבל מכיוון שיש כיבים רבים לא ברור לי למה במקרה כזה לא נותנים כמה זמן שידרש מזון שלא דרך מערכת העיכול למשל דרך הוריד וכך נותנים לכיבים שבמערכת העיכול לרפא את עצמם. כעת כל הצועה עוברת על הכיבים וברור שכך לא ירפאו לעולם...והסבל נורא !
    2. מאז הקולונו' ולקיחת הביופסיות מזה כשבועיים יש לי כאבי בטן ורגישות, עצירות (מפליא כיוון שאני אוכל רגיל לגמרי), לעיתים דם בצועה, כאשר יש רגשות (כעס, לחץ וכו' מרגישים ממש את הבטן מה שלא היה בעבר) - האם יכול להיות שהקולונו' עוררה משהו רדום וגרמה למיני התקף וכרגע לנסות להרגיע את זה ולשוב למה שהיה קודם ?
    או שעלי להטריד את הרופאים במחלקת הגסטרו ?

3. יש לי פצע כלשהוא שאיני יודע מה טיבו באזור פי הטבעת אך מבפנים, אני מאובחן בפיסורה ובטחורים. האם הקולונו' ראתה את מה שיש שם או שעלי להדגיש שוב לרופא המטפל שאני חש כאב חזק בכל יציאה קרוב לפי הטבעת אך מבפנים (משהו פנימי קרוב ליציאה). איך מאבחנים מה יש שם ? הצואה יוצאת דמית לדעתי בגלל הפצע שם. ניסו לערוך לי אצל רופא הגסטרו/פרוקטו במרפאה בדיקה דרך פי הטבעת וקפצתי והוא לא הצליח ואז נאמר לי קודם לעשות קולונו' אבל האם כך האבחנה הושלמה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בקרוהן

הוספת תגובה

• טיפול בקרוהן - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    09/03/2012

הטיפול בקרוהן הוא טיפול בכדורים דרך הפה בהתחלה.
    תזונה לוריד רק במצבים קשים ביותר ויש סיכונים קשורים לכך כגון זיהומים.
    הפצעים של קרוהן מתרפים לאחר טיפול והתוכן של המעי לא כל כך מפריע.
    העצירות אחרי קולונוסקופיה ידועה- המעי מתרוקן לאחר ההכנה.
    הבעיה בפיהטבעת גם חכול להיות קשור לקרוהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו