בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה
    יאיר צ.
    10/02/2008

שלום רב,
    עברתי תאונה כרוכב קטנוע ונפגעתי בחלקי גוף שונים.כעבור 4 שנים שוב נכנסה בי נהגת והפעם כאשר נהגתי ברכב.הפעם נפגעתי בעיקר פגיעת צוואר-WHIPLASH וככזה אובחנתי בפגיעה הראשונה בנושא הצוואר.עקב הכאבים התפתחה אצלי בעיה של עצבנות וכעס ושינאה עצמית עד שכמעט ניסיתי להתאבד.הרגשתי כאבים בין היתר בחזה והתפתחה צרבת.נאלצתי לקבל כדורים בשם אומפרדקס.והיו ועדיין יש כאבי בטן.
    לגבי לחצים בחזה וזרמים באזור ודפיקות לב שאני שומע אותם איבחן רופא קרדיולוג כקשורים למתח נפשי.
    רופאת גסטרו רצתה לפני כמה שנים לשלוח אותי לקולונסקופיה בעקבות תלונות של עצירות אך סירבתי לכל בדיקה פולשנית.הפעם הסכמתי לעבור בדיקה בשם קולונסקופיה וירטואלית אך הסתבר לי שגם היא פולשנית והכאבים היו מאוד חזקים כאשר ניפחו את האויר בגופי ובסוף הבדיקה האוויר לא יצא והרגשתי שאני מתפוצץ .במשך 20 דקות יצאו לי שיהוקים מהפה ולא גזים מלמטה.עד שלאט לאט התחילו גם גזים.
    תוצאות הבדיקה היתה "בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה ".
    מה זה אומר והאם זה נבע מהעצבים ומהלחץ הנפשי ומה עלי לעשות?
    התור לרופא גסטרו הינו בעוד חודש וחצי ואני אובד עיצות.רופא משפחה חדש נראה לי גם שלא ידע מה לתת ונתן לי קל בטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע היאטלי קטן של הקיבה לבית החזה

ד''ר יעקב מאור
    10/02/2008

בקע היאטלי פירושו שהקיבה ממוקמת בחלקה הקטן מעל לסרעפת - בבית-החזה ולא רק בחלל הבטן.
    בקע קטן הינו ממצא שכיח מאוד ואינו גורם לתלונות כשלעצמו. לעיתים נימצא בקע אצל אנשים הסובלים מצרבת-אולם גם כאן הקשר אינו חד משמעי.
    הטיפול המקובל הוא בחוסמי משאבות פרוטונים כמו אומפרדקס או תרופה אחרת מקבוצה זו. יש להקפיד ליטול את הכדור כחצי שעה לפני ארוחת הבוקר.
    ברור כי הבקע אינו קשור לחבלות שעברת או למתח נפשי בו אתה נתון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו