קשיים בעיכול וחילוף החומרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בעיכול וחילוף החומרים
    דן
    31/03/2012

שלום,
    אני סובל מקשיים בעיכול וחילוף החומרים. הצואה שלי לא יוצאת מוצקה ויש לי כאבים בקיבה וקשיי עיכול. הרופאה הביאה לי את כדור קולוטל לקחת בשגרה ויש לי בבית כדור סטופיט למקרי חירום. השאלות שלי הן:
    א. יש לי מחסור ב-G6PD (G6pd deficiency). שכחתי לומר זאת לגסטרולוגית. האם מותר לי לקחת קולוטל/סטופיט, גם לתקופה שהיא ארוכה יחסית (מכיוון שיש כדורים שאסור לקחת למי שיש G6PD)?
    א. הרופאה הביאה לי קולוטל למינון של 3 פעמים ביום לתקופת ניסיון של חודש. האם קולוטל נחשב כדור יעיל? האם הוא כדור "חזק" עם תופעות לוואי או ממכר או שהוא נחשב כדור "קל" יחסית? האם זה מינון מקובל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיים בעיכול וחילוף החומרים - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    02/04/2012

קולוטל הוא טיפול מקובל למעי רגיז. המינון הוא אכן שלוש פעמים יום.
    לא ממכר ואין קשר לg6pd.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אוריד מינון לפעמיים ביום...??

דן
    02/04/2012

זה יכול להיות יעיל כמעט באותה מידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אוריד מינון לפעמיים ביום...?? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    03/04/2012

לא ודע אך אין בעיה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו