ריפלוקס עם כאבי גרון+ הפרזה בלנטון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריפלוקס עם כאבי גרון+ הפרזה בלנטון
    אלירן
    11/02/2008

לפני ארבעה ימים עשיתי בדיקה עם הנוזל בריום בעקבות תחושות של עליית חומצה לוושט + פלוס הערכה של רופאת א,א,ג שיש לי כוויה בגרון וזה לכאורה מהקיבה , כאב לי מאוד בגרון לפני יומיים וקצת, עכשיו זה מורגש אבל הכאב אני חושב הוקל משמעותית, חוץ מזה שקיבלתי לנטון 30 מ"ג פעמיים ביום , שעה לפני האוכל, והיה רשום לי בממצאים, ושט תקין, תרסריון תקין, ובקשר לקיבה היה רשום : הפרשות בצום והתעבות קלה של הרירית, עכשיו אני לא יודע מה זה אומר הרופא הראשון שראה אותי אמר לי שאני צריך לקחת לנטון , והיה איזה רופא שטען שהכל תקין עכשיו אני בדילמה ולא יודע מה לעשות, לפי ההרגשה האישית אני כן מרגיש שאני צריך לקחת לנטון, כי אני מרגיש עליית חומצה מהקיבה וצריבה בגרון הרבה פעמים ושאני לוקח את הלנטון אני מרגיש שהכל מסתדר(אגב היה לי כיב "אקוטי" בתרסריון לפני 10 חודשים ולא טיפלתי בו בסדירות הייתה תקופה שהפסקתי את הכדורים או שלא הייתי אוכל אחרי נטילת הכדור, למרות שעכשיו התריסריון תקין) חוץ מזה, ומזה אני חושש הכי הרבה, ביומיים האחרונים לקחתי לנטון 2 כדורים אחד אחרי השני בהפרש של 3.5 שעות, ואז אחרי שעתיים לקחתי 15 מ"ג לנטון כי ששתיתי מים ולא שתיתי הרבה שתיתי בערך 3\4 כוס מים, ואז עלו לי המים לגרון והייתה צריבה בגרון, וחוץ מזה יש לי גם הרבה אקסהלציות של אוויר מהקיבה או יותר נכון זה שחרור של גזים מהקיבה ואני ממש לא יודע מה לעשות, אז ככה בעקבות כל מה שרשמתי אני אתמצת את השאלות מהתוכן:
    1.בעקבות הממצאים וההרגשה שלי האם אני יכול להמשיך בלקיחת הלנטון?
    2.האם ישנה סכנה בגלל שלקחתי לנטון בהפרש של שלוש שעות, ואחרי שעתיים כדי להיות רגוע בשינה לקחתי עוד 15 מ"ג האם זה בסדר?
    3. ( קשור ל-2) האם מותר לי לקחת עוד 15 לנטון לפני השינה?
    4. האם זה הגיוני שאחרי 4 ימים שאני לוקח לנטון יש לי עוד עלייה מהקיבה גם כאשר אני שותה חצי כוס מים לאחר שנתתי לאוכל להתעכל כבר שעה?
    נ.ב אני מקפיד על מרחק של שלוש שעות בין ארוחה אחרונה לשינה אבל אני שותה תרופה לפני השינה כך שאני צריך לשתות מים ובגלל זה אני לוקח עוד 15 מ"ג של לנטון. ואני מצטער על כל האורך של התוכן פשוט אני השתדלתי לפרט הכל כדי שתוכל להבחין טוב את המצב שלי ותוכל לתת מענה. בתודה מראש. בנימין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריפלוקס עם כאבי גרון+ הפרזה בלנטון

ד''ר יעקב מאור
    12/02/2008

שום יעוץ בפורום אינו יכול להחליף יעוץ רפואי על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
    בחלק מהחולים הסובלים מחזרת חומצה מהקיבה לושט - רפלוקס יש תלונות הקשורות ללוע או לגרון (מתרי הקול). במקרים אלה מקובל טיפול במינונים גבוהים יחסית של מעכבי משאבות פרוטונים כגון, לנטון 30 מ"ג פעמיים ליום לפני ארוחות למשך כ- 3 חודשים. אין ליטול תרופה זו מעבר למינון זה ללא התיעצות ישירה עם גסטרואנטרולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירבוביה, צריך עזרה...

אלירן
    14/02/2008

אני מרגיש שמשהו לא בסדר במסקנות שאני הסקתי, העניין הוא כזה, לפני שלושה שבועות הייתי אצל רופאת אף אוזן גרון שלי בדיוק שהקופת חולים נסגרה, היא ראתה אותי ממש ברגע האחרון ואמרה לי שיש לי כוויה בגרון בסה"כ, ודיברנו על כל שאולי אני צריך לנטון וכל העניין זה מגיע מהקיבה כנראה, ואני הסברתי שזה מין נוזל תקוע כל הזמן בגרון בייחוד כשאני שותה מים אני מרגיש את הנוזל הזה, ברגע האחרון שהיא כבר מיהרה היא אמרה לי תהיה במעקב אני פעם הבאה צריכה לבדוק לך גם את האף, אני מבחינתי ישר חשבתי שזה מהקיבה ומיהרתי לעשות את הבדיקה עם הבריום לפני כשבוע בדיוק, הממצאים של הקיבה היו: הפרשות בצום והתעבות קלה של הרירית, ואני בהיותי לחוץ מאוד, מיד לאחר הבדיקה פניתי לרופא חדש שישב שם בקופת חולים והיה במקרה פנוי, (והוא לא הרופא משפחה שלי), אותו רופא הסתכל בממצאים ונתן לי 60 קפסולות של לנטון ואישר לי להשתמש בהם לאחר שהוא ראה את הממצא של הקיבה ( חוץ מהקיבה היה רשום , תרסריון תקין, וושט תקין) , אני מיד השתכנעתי מהרופא שאני צריך להתחיל לטפל בעצמי בלנטון, בינתיים אחרי שלושה ימים הלכתי לראות את הרופא משפחה שלי במרפאה במרכז העיר בטבריה, הוא עיין ומיד הצהיר שעל פי הממצאים הכל תקין, אני מיד אמרתי לו שאני מרגיש שעולה לי חומצה מהקיבה כבר שבועיים וזה מעצבן וזה צורב את הגרון וכו וכו ואמרתי בנחרצות אני ממשיך בלנטון ואני חושב שזה מהקיבה ושכן יש לי בעיה בקיבה למרות מה שהוא אמר, לבסוף הוא אמר לי טוב תיקח את הלנטון ואם אתה כן לוקח אותו ובטוח שזה מהקיבה אז תיקח את לשלושה חודשים, אני בינתיים כבר שבוע שלם לוקח לנטון 30 שעה לפני ארוחה ואוכל רק שתי ארוחות וקרה אפילו שלקחתי 15 מ"ג לנטון לפני שהלכתי לישון בערך שלוש פעמים בשבוע הזה למרות שהקפדתי על שלוש שעות מרווח בין הארוחה האחרונה לבין השינה, כי שתיתי כוס מים לפני השנה ועדיין הרגשתי את הנוזל הזה בגרון, אז חשבתי שזה מהקיבה לכאורה , כפי שהיה נראה לי, אז לקחתי עוד 15 לפני השינה , ואז רק אתמול לפתע קפץ לי האסימון, והבנתי שהמים האלה לא באים מלמטה, מהוושט אלה שכנראה אלה מים שבאים מהכיוון ההפוך, מהמקום שמסתתר מאחורי האף, והיום אני די מיואש וחושש כי כנראה שאני לקחתי לנטון במשך שבוע שלם סתם, ועכשיו אני ממש לא יודע האם להמשיך או להפסיק עם הלנטון, בינתיים אני לוקח אותו עד שאני אראה רופא ויכול להיות שגם מחר אני לא אראה רופא, ואני אצטרך לחכות עם זה עד שבוע הבא, לכן אני פונה לעזרתך דוקטור, אני בדילמה וממש לא יודע מה לעשות השתדלתי לתאר לך את מה שאני מרגיש בפירוט נראטיבי, ואני מקווה שתוכל לענות לי בהקדם האם לפי הממצא של הקיבה הרופא משפחה שלי צדק שהכל תקין או לא, ומה אני צריך לעשות בשלב זה עם הלנטון, כי בינתיים הגוף שלי נחלש טיפה, כי אני אוכל רק שתי ארוחות ביום וממעיט במים 6 כוסות ביום בערך אני שותה, ולא יודע מה לעשות ואם גרמתי נזק לקיבה עם הלנטון הזה...איןלי עודמקום מקווה שתוכל ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

ד"ר יעקב מאור
    16/02/2008

בנימין היקר,
    ברור לי שיעוצים סותרים עלולים לבלבל. בכל מקרה אין נזק בנטילת לנטון אפילו מספר שבועות או חודשים שכן לתרופה אין כמעט תופעות לוואי ובטח לא גורמת נזק לקיבה. לעיתים נותנים טיפול זה בנסיון לעמוד על האיבחון המדויק על-פי התגובה לטיפול.
    שוב אני חוזר על המלצתי להבדק על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
    אני מאחל לך רפואה שלמה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור

אלירן
    18/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו