מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהפטיטיס Bרומן02/04/2012
דוקטור שלום,
לפני כ-5 שנים גילו אצלי הפטיטיס B.
העומס הויראלי במשך 5 שנים נע בין 1500 ל-10000, עומס קטן יחסית.
מידי פעם כשאני חולה זה מתפרץ וגדל פי כמה, אבל חוזר במהרה ללא טיפול לטווח יחסית קטן.
אני לוקח בשלב זה תוספים טבעיים ואוכל תזונה תומכת-כבד כטיפול טבעי.
אין צירוזיס עדיין. לפי בדיקת אולטראסאונד.
העומס הויראלי לאחרונה עלה ל-50,000 ותפקודי כבד ALT עלו ל-58.
ה-EST GOT עלו ל-40.
הומלץ לי לקחת טנופוביר (ויראד) 245/300 מ"ג כטיפול להפטיטיס B.
קראתי בעלון התרופה המון תופעות לוואי חמורות ומסוכנות, חלקן אפילו בסיכון מוגדר לחולים בוירוס כבד.
בין המחלות המצוינות -
-חמצת לקטית
-פגיעה בכליות
-דלקת בלבלב
-פירוק שריר
-התרככות עצמות
-שלשולים/סחרחורות/כאבי בטן/גזים/בחילות/הקאות
מצוין בעלון אפילו שבחלק מהמטופלים שהיו נשאי וירוס כבד מסוג הפטיטיס חלה אצלכם החמרה בדלקת הכבד ולא הטבה.(עלול לגרום להחמרה)
אני מצטט מהעלון:
"אם יש לך בעיה בכבד, אתה בסיכון גבוה יותר ללקות במצב זה (חומצה לקטית)"
כמו כן מצוין שחומצה לקטית עלולה להגיע למצב של סכנת חיים.
אני שואל אותך כמומחה - מדוע המליצו לי על תרופה כה מסוכנת, עם תופעות לוואי חמורות כשאפילו מצוין בפירוש שחולים עם וירוס כבד כמוני נתונים בסיכון גבוה יותר לחמצת לקטית העלולה לסכן חיים!
האם אכן מדובר בתרופה כה מסוכנת כפי שהעלון מראה?
האם יש אלטרנטיבה מסוכנת פחות עם תופעות לוואי מתונות יותר שתסייע לי?
המליצו לי להתחיל כבר עכשיו את הטיפול ושהתופעות לוואי לא רציניות (בניגוד מוחלט למה שרשום בעלון).
אני מצוי פה בדילמה קשה, אודה לעזרתך ולהתייחסותך,
המשקל שלי 84 קילו והגובה שלי 1.76, יש לי כבד שומני ופרט לוירוס כבד אין לי מחלות אחרות.
תודה רבה מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפטיטיס B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/04/2012א- לא תמיד כל ההזהרות בעלון הם שייכים לעולם האמיתי. תקראה למשל על אקאמול.
ב- כדי לך לקבל טיפול כלשהו כי אנו יודעים שעומס נגיפי גבוה יכול להוביל לשחמת הכבד וסיבוכיה.
ג- יש הרבה טיפולים היום- מאינטרפרון עד אנטקאביר ועד טנופוויר.
טנופוויר טיפול מצוין אך אני שומר אותו לחולים שכבר פיתחו נגיף עמיד לטיפול קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפטיטיס B
רומן04/04/2012דוקטור תודה רבה על התשובה המהירה,
רק אם אפשר לשאול - אילו מהתופעות לוואי שמצוינות בעלון הן הכי שכיחות בטנוםפווויר? (רשמתי בהודעה שלי את רוב התופעות שרשומות בעלון - דלדול שריר, עצם, וכו')
נכון להיום אין לי פגיעה בכבד, אבל העומס הנגיפי עלה וכעת הוא יחסית גבוה קרוב ל-100 אלף.
כמו כן, האם יכול להיות ריאקציה בין התוספים הטבעיים שאני לוקח ובין התרופה?
אני לוקח תוספים טבעיים כמו כורכומל נוזלי (כורכום נוזלי) ויטמין C, אבץ, פטריית שיקאקי, גדילן מצוי, שן ארי, צמח פילנטוס, B12, אומגה 3, כלורופיל (משקה ירוק), לימון סחוט עם שמן זית בבוקר, משקרה קוזואמגושי (שזיף יפני), פרופורג'יל (פרופוליס, פולן וחימר), ויטמין D, אסידופילוס.
אם אתה לא יכול לענות לי בנושא של תוספים טבעיים שמותר לקחת בזמן התרופה אודה לך מאוד אם תפנה אותי למישהו שאולי יודע.
תודה רבה מראש מקרב לב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפטיטיס B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/04/2012פריחה שלשול הם שכיחים.
לא יודע לגבי כל השאר ונרה לי יותר מדי.
היו מקרים שך מוות מעשבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בויראד ותוספי תזונה
א26/03/2014שלום רב,
האם קיבלת תשובה להתלבטות שלך של לקיחת תוספי תזונה במקביל עם ויראד? יש לי אותה התלבטות. אשמח לעזרה,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בויראד ותוספי תזונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/03/2014אני לא ממליץ לפחות החודשים הראשונים מאחר שלעתים ניתן לפתח נזק לכבד מתופי מזון ועשבים וזה יבלבל את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויראל
טלי07/11/2014שלום יש לי את אותה הבעיה עם הכבד והמלצות לי על תרופה טנפוביר ובמקום קיבלתי ויראד אני מניקה אפשר לקחת את התרופה עם הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)