מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעלה12/04/2012
שלום,
אני בת 57.
משנת 2010 גילו לי בבדיקות אולטרסאונד, כבד מוגדל ושומני דרגה 3, אך עד עתה הטחול היה תמיד תקין בבדיקות האולטרסאונד.
לאחרונה, גילו אצלי בבדיקת האולטרסאונד שלא רק שהכבד שומני ומוגדל, אלא שהפעם גם הטחול מוגדל ואורכו 14.5 ס"מ, מרקמו הומוגני.
מצורפת בדיקת האולטרסאונד.
1. מה המשמעות של תוצאות הבדיקה?
2. מה המשמעות של טחול מוגדל? ממה זה יכול לנבוע?
3. כיצד ניתן למנוע הדרדרות נוספת, ואף לשפר את גודלו? האם זה באמצעות כדורים או תזונה?
מה יש לעשות במצב זה?
4. האם כדאי לבצע בדיקות נוספות, ואילו בדיקות רלוונטיות?
5. האם יש קשר בין טחול מוגדל לבין השמנה?
אודה לתשובה,
בברכה,
יעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' דורון זמיר13/04/2012שניםיש לך כבד שומני מתקדם כנראה על רקע עודף משקל קשה וכעת גם חשד לשחמת (טחול מןגדל מחשיד ליל"ד פורטלי) כדאי לשקול לאחר סרולוגיה מלאה לסיבות אחרות , ביתוע אקו דופלרפורטלי ואף ביופסית כבד. כבד שומני יכול בהחלט להיות סיבה לכך, עדיין כדאי מאד לרדת במשקל אם זו הסיבה . גם סכרת היפרטריגליצרידמיה ואלכוהול יכולים לגרום לכך אך אני מניח שהבעיה עודף משקל ניכר וחשובה מאד אז הורדת משקל ניכרת ובהקדם עוד בטרם שקילת תרופות אחרות או גסטרופלסטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - המשך
יעלה13/04/2012שלום פרופ' זמיר,
תודה על תשובתך.
ממה שאני מבינה מתשובתך אתה מתייחס לנקודות הבאות:
1. ביצוע סרולוגיה מלאה לבירור סיבות אחרות - האם אתה מתכוון לבדיקות דם?
2. ביצוע אקו דופלר פורטלי - אני חושבת שביצעו לי את הבדיקה הזו בנוסף לאולטרסאונד של בטן עליונה - צירפתי בהודעתי הקודמת קובץ עם תוצאות הבדיקה, שכולל גם אקו פורטלי. האם האקו דופלר פורטלי שלי נראה תקין לפי התוצאות? האם לזה התכוונת?
3. ביופסיית כבד - כיצד מבצעים זאת? באמצעות גסטרוסקופיה? ביצעתי גסטרוסקופיה ב- 2010, ואז התוצאות היו תקינות (פרט לפוליפים זעירים בבצל), האם זה כלל ביופסיית כבד? והאם כדאי לחזור שוב על ביופסיית הכבד?
4. האם הכבד השומני הוא זה שגורם גם לטחול להיות מוגדל? בכל אופן, אני בתהליך של ירידה במשקל. אכן יש לי גם סוכרת.
5. מה זה היפרטריגליצרידמיה? רמת הטריגליצרידים שלי מאוזנת (יש לי בערך 100), וגם הכולסטרול מאוזן, באמצעות ססטינים.
אודה לתשובתך,
בברכה,
יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי עוד משהו...
יעלה13/04/2012כתבת שטחול מוגדל יכול להיות כתוצאה מיתר לחץ דם פורטלי. האם יש לאזן טוב יותר את לחץ הדם על מנת לשפר את המצב (אני חושבת שאני די מאוזנת מבחינת לחץ דם)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)