מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת US ו -CT ממצאים בכבדדגנית18/04/2012
שלום,
אני בת 37, לאחר כאבים בבטן תחתונה בצד ימין, הופניתי לבצע בדיקת US :
בבדיקה הכל היה תקין מלבד לממצא בכבד להלן תוצאות הבדיקה:
כבד - מעט מוגדל, בעל מרקם בלתי אחיד, עקב קישרית היפראקוגנית בסיגמנט תחתון של אונה ימנית בקוטר 3 ס"מ, מוגדר היטב, יכול להתאים להמנגיומה.
בבדיקת CT התייחסו לאותו ממצא באופן הבא :
בתחתית הכבד בסגמנט מס' 6 מודגמת מלאות רקמתית מעט היפודנסית שאינה מואדרת עם חומר ניגוד וצפיפותה כ - 30HU . קוטרה כ - 20 מ"מ. טיב הממצא אינו חד משמעי אורך הכבד הוא 19.3 ס"מ.
שאלתי היא האם אכן מדובר בהמנגיומה ?
האם בדיקת CT מזהה המנגיומה ?
האם עלייי להמשיך במעקב כלשהו ?
הרופאה שביצעה את האולטרסאונד, אמרה שאין סיבה לדאגה שמדובר בהמנגיומה.
תודה,
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת US ו -CT ממצאים בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/04/2012זה נשמע כמו המנגיומה באולטראסאונד ואם כך לא ברור מדוע עשית ct.
התמונה בct אינה אופיינית ולכן אני ממליץ לעשות mri על מנת להיות בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה US + CT ממצאים בכבד
דגנית18/04/2012ראשית המון תודה על התשובה, הסיבה שעשיתי בדיקת CT היא מכיוון שיש לי כאבים בבטן ימין חלק תחתון, ב US לא מצאו ממצאים ולכן התבקשתי לעשות את ה -CT
וב CT התייחסו לממצא בכבד, וכל שאר הפרמטרים היו תקינים.
הלכתי לבדוק בעיה אחת ומצאו משהו אחר שכלל לא קשור לבעיה.
לגבי תשובתך אני מבינה שהתוצאה ב CT אינה אופיינית להמנגיומה, אם תוכל להגיד לי מה המשמעות של הממצא אודה לך,
ודבר נוסף, הזמנתי תור לגסטרולוג והתור נקבע לעוד חודשיים, אני יודעת שגם תור לבדיקת MRI לוקח לא מעט זמן, שאלתי היא האם רופא משפחה יכול לתת לי הפנייה לבדיקת MRI בהתאם לממצאים, האם רופא מומחה בהתייעצות פרטית יכול להפנות אותי לבדיקה ?
תודה,
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה US + CT ממצאים בכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/04/2012אם יש המלצה בכתב של רופא מומחה, גם פרטי, הרופא המטפל יכול להפנות לmri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)