קשר בין תפקודי כבד לא תקינים להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין תפקודי כבד לא תקינים להריון
    מיכל
    25/04/2012

שלום,
    לפני מספר חודשים נתגלה כי אני סובלת מתפקודי כבד לא תקינים:
    ALKP-Alkaline Phosphatase 178.2
    ALT (GPT) 48
    GGT 87
    בנוסף, כבר לפני כשנה גילו שיש לי כבד ב"הסננה שומנית קשה" וזה לא השתנה נכון ללפני כחודשיים. עד לפני כ 5 חודשים שקלתי 80 ק"ג וירדתי עד ל- 66.5 היום (גובהי כ 1.65).

לפני ימים ספורים עברתי הפלה טבעית בשבוע 5 להריון (רמות הבטא ירדו והחל דימום שעדיין ממשיך). יש לי שתי שאלות עקרוניות בהקשר זה:

(1) האם ייתכן קשר בין תפקודי הכבד הלא תקינים או הכבד השומני לבין ההפלה המוקדמת?
    (2) האם קיומם של כבד שומני ותפקודי כבד לא תקינים מסוכנים לעובר במידה ונכנסים להריון במצב כבד כמו שלי?האם אסור לי להכנס להריון כל עוד מצבי הוא כזה כי אז אני מסכנת את העובר?

מדובר בהריון שני עבורי. ההריון הראשון היה תקין ולא עברתי הפלות בעבר. אני בחורה בשנות ה 20 ואין לי בעיות בריאותיות מעבר לכך, למעט סוכר גבולי)

אשמח לתשובתכם בהקדם,

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר בין תפקודי כבד לא תקינים להריון - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    26/04/2012

אם יש לך הסננה שומנית קשה למרות הירידה במשקל, ובצעת סרולוגיה מלאה (כולל AMA)למחלות אחרות כמקובל, כדאי לבצע ניקור כבד או אלסטומטריה להערכת חומרת הפיברוזיס הכבדי.ביחוד לפני עלייה ניכרת בשומן הצפוייה בהריון . כבד שומני אינו גורם מוכר להפלות, ברם כדאי להעריך חומרתו. הסיפור נשמע לי רציני מכדי לתת יעוצים בלי בדיקתך וממצאייך במרפאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו