גסטריטיס - 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס - 3 חודשים
    דניאל
    18/05/2012

שלום,

אני בן 30, בריא בד"כ ושומר על אורח חיים ספורטיבי.
    מזה 3 חודשים אני סובל מגסטריטיס. במשך החודשיים הראשונים הייתי מטופל ברניטידין 300 מ"ג ליום (150 מ"ג פעמיים ביום). היה שיפור משמעותי בסימפטומים והכאבים החזקים בבטן העליונה נעלמו.
    כעת מזה חודש אינני מטופל בשום טיפול תרופתי, ולמרות השיפור אני עדיין מרגיש מדי פעם כאב עמום בבטן העליונה שמופיע בצורה רנדומלית. אחרי התייעצות עם גסטרולוג הומלץ לי בשלב זה לא לבצע אנדוסקופיה (כנראה לאור השיפור).

האם יש סיבה לדאגה שהכאב עדיין לא חלף במלואו, למרות שכבר עברו 3 חודשים?
    האם בכל זאת עליי לבצע אנדוסקופיה, או זה משהו שיכול להשתפר ולחלוף עם הזמן?

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטריטיס - 3 חודשים

הוספת תגובה

• גסטריטיס - 3 חודשים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    21/05/2012

אין צורך בגסטרוסקופיה חוזרת ניתן להמשיך עם רניטידין או לוסק עוד חודש חודשיים אם עוזרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטריטיס- 3חודשים- המשך...

דניאל
    21/05/2012

תודה רבה על תשובתך!
    רק לצורך הבהרה, במשך כל התקופה לא נעשתה לי שום בדיקה, גם לא אנדוסקופיה וגם לא גסטרוסקופיה.
    אני מציין זאת מכיוון שבתשובתך כתבת "גסטרוסקופיה חוזרת".

האם הבהרה זאת משנה את תשובתך לגבי האם עליי לעשות את הבדיקה או לא, לאור העובדה שעדיין יש כאב עמום מדי פעם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטריטיס- 3חודשים- המשך... - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    22/05/2012

גסריטיס היא אבחנה אנדוסקופית , ההגדרה למהשישלך הינה כאב פפטי עם או ללא חידק. אין הכרח לעשות הבדיקה אם יש שיפור, אך אם עדיין יש כאב ברמה מטרידה עשה אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטריטיס - 3 חודשים - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    22/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו