מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לרפא כבד לאחר הפטיטיס B?בני קלופ17/02/2008
שלום רב,
לפני כ-12 שנה חטפתי התפרצות קשה של הפטיטיס מסוג B, שהסתיימה תוך מס' חודשים. מאז ועד היום תפקודי הכבד בבדיקות תקינים (אני במעקב אצל רופא המשפחה כל 6 חודשים). יחד עם זאת, לפני כ-7 שנים חטפתי התפרצות של מחלת הנשיקה, אולם מאז היא לא הסתיימה והפכה ל"חיבוק הדוב". עד היום בדיקות הדם מראות על פעילות של ה-EBV (סביב 120) ואני סובל מחולשות, כאבי ראש, סחרחורות וחום נמוך בתדירות גבוהה, במידה המשבשת את חיי התקינים. במהלך התקופה פניתי לגורמים רפואיים רבים ונשללו אפשרויות כמו בעיות נוירולוגיות, גידולים או שאר מרעין בישין ומשלא נמצא הגורם לסבלותיי, הושמה עליי הסטיגמה של חולה CFS, איתה קשה לי להשלים...
לאחרונה עלו אצלי ערכי הסוכר (סביב 150) וכן השומנים בדם (כולסטרול כ-250 וטריגליצרידים כ-350). אני חייב לציין שאני די שמן (110 קילו/180 ס"מ) ובעבר כבר ראיתי תוצאות כאלה גבוהות, בהן טיפלתי ע"י שיפור התזונה. במקביל, הסימפטומים הנ"ל די החמירו והתעורר אצלי החשד שהתפתחה אצלי גם היפוגליקמיה תגובתית, אותה אישרתי באמצעות מעקב סוכר במכשיר ביתי.
שאלותיי הן:
1. האם יתכן, שהכבד למעשה לא התרפא עד תום לאחר התפרצות ההפטיטיס והוא אחראי, במישרין או בעקיפין, על כל הבעיות שציינתי?
2. האם כדאי לי לפנות למומחה לכבד, ע"מ לבדוק לעומק את מצב הכבד? האם בכלל מצב כזה ניתן לריפוי מלא?
3. האם יש איזושהי פריצת דרך המאפשרת למגר את ווירוס ה-EBV ולהחזירו לערכים לא פעילים?
מודה לכם מראש על תשובותיכם המלומדות ויישר כוח על פעילותכם המבורכת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר סטיבן מלניק17/02/20081) ברוב המבוגרים הכבד מחלים מ HBV ואינה גורם למחךת כרונית. ניתן לבדוק דרך הרופא המטפל מאפיינים של הנגיף לקבוע אם המחלה פעילה.
2) אנני בטוח למהאתה מתכוון לגבי EBV- נשמע לי שהמספר הוא הכייל של הנוגדנים ולאחר זיהום תמיד יהיו חיוביים. אין חשיבות למספר. יתכן סיבות אחרות לעייפות כולל למשל תסמונת דום שינה באנשים עם עןדף משקל.
3) בדרך כלל אין מחלה כרונית של EBV ואין צורך לטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)