כבד שומני לצמחונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני לצמחונית
    יעל
    11/06/2012

שלום.בת 44 בריאה בדר"כ.לא מעשנת,לא שותה אלכהול בכלל, ללא עודף משקל וכושר גופני תקין.לפני חמש שנים עברתי לתזונה צמחונית מאז כל ערכי בדיקות הדם שלי התייצבו פלאים אולם במקביל בבדיקות אולטרה סאונד חוזרות (שנעשות למטרה אחרת) חוזר הממצא של כבד שומני,הממצא הולך ומחריף בהיקפו מבדיקה לבדיקה.
    האם יש לכם דרך להסביר את הממצא של הכבד השומני שאינו מתאים לכאורה לפרופיל הגופני שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני לצמחונית

הוספת תגובה

• כבד שומני לצמחונית - תגובה

פרופ' דורון זמיר
    11/06/2012

תתכנה כמובן סיבות אחרות כסכרת והיפרטריגליצרידמיה. בנוסף גם BMI24-25 יכול להסביר כבד שומני לעיתים ויש סיכוי לשיפור לאחר הורדת כמה ק"ג כדאי לשקול ניקור כבד או לפחות בדיקה מקבילה לא חודקנית כאלסטומטריה במידה ויש הרעה בUS והפרעת תפקודי כבד ויש כמובן לשלול בעיה אחרת כHCV שתיית אלכוהול וכד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובת כבד שומני לצמחונית

יעל
    11/06/2012

תודה על תשובתך המהירה.כאמור אינני שותה כלל אלכהול ,בעלת משקל גוף תקין ואף נמוך ,בכל בדיקות הדם שלי סוכר ושומנים בדם בערכים תקינים לחלוטין.גם בדיקות תפקודי כבד תקינות. הממצא היחיד הוא כאמור בבדיקות האולטרה סאונד.עובדה נוספת שלא ציינתי ואולי היא משמעותית הינה כי יש לי חוסר סבילות לשומן.מאכלים שומניים גורמים לי לכאבי בטן ויציאה מיידית.אשמח לדעת לאחר עדכון זה אילו בדיקות המשך אתה מציע לי לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו