הפטיטיס B

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס B
    איתן
    18/02/2008

לפני כמעט שנה עשיתי חיסון ראשון מתוך 3 כנגד צהבת B. תרמתי דם לפני כחצי שנה ולאחר חודשיים נשלח אליי מכתב מבנק הדם לפיו מצאו ממצאים לקיום נגיף צהבת מסוג הפטיטיס בדמי. עשיתי בדיקות דם והתוצאות להלן:

ANTI HBc - POSITIVE

HBsAg - POSITIVE

Anti HBs (mIU/mL) - NEGATIVE

HBV - DNA (PCR) - POSITIVE

HBV-DNA QUANTITY (Copies/ml) - 18300 IU/mL

רופא המשפחה אבחן שנדבקתי במחלה, שלח אותי לבדיקות דם נוספות ולמעבדת כבד. הוריי נבדקו ונמצאו שליליים, כלומר לא הייתה הדבקה ברחם. מספר שאלות שהפניתי לרופא ולא היו לו תשובות חד משמעיות (אמר שיש לפנות למומחה):

* האם טיפולי שיניים, חיסונים ובדיקות דם שונות, ניתוחים ויחסי מין (מוגנים) עלולים להדביק במחלה?

* האם הנגיף עובר בנשיקות?

* קראתי ש90% מהנדבקים לאחר גיל 5 מתגברים על הנגיף ומפתחים עמידות חיסונית טבעית. לאור התוצאות הנ"ל, באיזו קטגוריה אני נמצא?

* מדוע בדיקות כלליות ושאר בדיקות דם שנטלתי בשנים האחרונות לא העידו על קיומו של הנגיף?

* האם קיים טיפול שמסוגל למגר לחלוטין את המחלה?

* האם קיום הנגיף בגופי יקשה עליי להתקבל מקומות עבודה שונים?

תודה מראש על ההתייחסות והתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס B

הוספת תגובה

• הפטיטיס ב

ד''ר סטיבן מלניק
    18/02/2008

יש עדות לנוכחות הנגיף בדם אצלך ויש להניח שניתן להעביר לאנשים אחרים לאחר חסיפה לנוזלי גוף. זה כולל יחסי מין גם מוגנים ונשיקות. אבל יש חיסון יעיל ל HBV שמומלץ לאנשים לקבל.

לא ברור איזה קטגוריה אתה נמצא והחלוקה לא אבסולוטית. יש לבדוק HBEAG ואנזימי הכבד.

חלק של הבדיקות , במיוחד HBV PCR כמותי לא היו בשימוש לפני מספר שנים ולכן לא היתה אפשרות להגיע לרמת דיוק האיבחון כמו היום.

יש טיפולים שונים לHBV ויש צורך להפגש עם מומחה במילות כבד.

יתכן בעיה אם אתה כירוג ורופא שיניים אך גם ניתן לקבל טיפול ואז לעסוק בפעולות חודרניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיטיטיס B עובר גם בנשיקות?

h.c
    20/02/2008

נשאית הפיטיטיס B בבר מצווה שלו על הלחיים.האם כך גם אפשר להידבק?
    והאם זה או זאת שנישקו את הבן שלי אחרי נשאית ההפטיטיס B בסיכון
    להידבקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

h.c
    20/02/2008

נשאית הפיטיטיס B נישקה את הבן שלי בבר מצווה שלו על הלחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו