מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפיטיטיס B ו-Ch.c20/02/2008
אשתי אוספת אטבי-כביסה מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ואחד לפחות עם הפיטיטיס B או C,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,וגם אמרו שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק בהפיטיטיס B או C(אמרו לי שאיידס לא עובר כך) אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק20/02/2008קודם כל ממליץ לקבל חיסון למנוע B.
אנני חושב שיש סבירות גדולה לקבל B בצורא שאתה מתאר אבל חושב לזכור שכ20% של האנשים עם B לא יודעים מקור הזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדיי קיבלו חיסון בלידתם
h.c20/02/2008בשנת 92 ו-93.האם זה עדיין טוב עד היום?
לי ולאשתי אין חיסון.
ועוד שאלה חשובה : אשתי מכניסה את הכביסה כשהיא יבשה לגמרי.האם כך נגיף ההפיטיטיס B ו-C לא מאבד מכושר ההדבקה שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ד"ר
h.c21/02/2008שאלתי את אותה שאלה בהרבה מקומות ואתה היחיד שאמרת שיש סיכון
להדבקה.כנראה לא הבאת בחשבון שהתחתונים נכנסים הביתה כשהם כבר יבשים ולכן הדם או הזרע שהיה על האטבים אינו מדביק.
האם אני צודק ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק21/02/2008לא אמרתי שיש סיכן להדבק - אבל HBV מאוד עמיד, אנשים יכולים לקבל זיהום ב20% ללא גורמי סיכון ברורים ויש חיסון יעיל.
לכן אני ממליץ על חיסון שטוסב לשנים רבות.
לגבי HCV אין סיכוי של הדבקה בצורה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.אבל לא ענית על הכל
h.c21/02/20081.ילדיי קיבלו חיסון בלידתם לצהבת B.האם זה טוב עד היום?
2.וספציפית לנושא שהעלתי,התחתונים נכנסים יבשים הביתה.האם עד כדי כך נגיף ה-B יכול להיות עמיד ולהדביק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדיי קיבלו החיסון ב-92 ו-93
h.c21/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)