חשד ל- IBD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד ל- IBD
    שרה
    12/08/2012

שלום, אני בת 29 בריאה . בשבוע האחרון היו לי כאבי בטן בעיקר בבטן תחתונה מצד ימין הכאבים היו קיימים לאורך כל השבוע לעיתים חזקים ולעיתים חלשים הכאבים היו מלווים ביציאות רכות ותחושה של בחילה. (חשוב לי לציין שילדתי לםני ארבעה חודשים הפסקתי להניק לפני חודש וטרם קיבלתי ווסת). עקב הכאבים המטרידים הרופאה הפנתה אותי למיון. בבית החולים תחילה בדק אותי גניקולוג הבדיקה יצאה תקינה לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד בטן לא זוהה תוספתן הבדיקה יצאה תקינה למעט מעי דק (בסימן שאלה)עקב זאת הפנו אותי ל c.t בטן ושם נראה כי מעי דק מעובים חשד ל IBD. ההמלצות של בית החולים היו: במידה והכאבים ימשיכו עוד שבוע-שבועיים עליי לראות רופא גסטרו לשם ביצוע קולונוסקופיה. שאלותיי הן: 1.האם בדיקת הקולונוסקופיה מאמתת את החשדות מראה ב-100% שאכן זה דלקת במעי הדק/ IBD? 2. במידה ואני מתעלמת מהכאב ולא מעוניינת לבצע את הבדיקה קולונוסקופיה וייתכן שאכן יש דלקת במעי הדק האם יכולה להיות החמרה ונזק כלשהוא?? 3. הייתכן שפתאום פורצת מחלה בגיל כזה?? או שתמיד היא הייתה קיימת ולא יחסתי לזה חשיבות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל- IBD

הוספת תגובה

• חשד ל- IBD - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/08/2012

1- קולונוסקופיה בהחלט מאשרת האבחנה והיא בדיקת הבחירה.
    2-את יכולה להתעלם מטיפול אך אם המצב מחמיר אז אין ברירה.
    דלקת במעיים יכולה להופיע בכל גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במעי הדק

שרה
    13/08/2012

ראשית תודה רבה על תשובותייך הן מספקות. ברשותך שאלה נוספת: 1.האם המחלה יכולה להעלם בפתאומיות ללא התערבות רפואית- כפי שהיא פרצה במפתיע? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת במעי הדק - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    13/08/2012

לעתים נדירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו